Με λαμπρότητα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Χριστοφόρο [pics]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη του Αγρινίου τίμησε κι εφέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου της, αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013 τελέσθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο πολυσέβαστος συμπολίτης μας Μητροπολίτης Ευρίπου κ. Βασίλειος.

Το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού Λειψάνου του αγίου Χριστοφόρου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.