Μηνύματα συμπαράστασης και στάση εργασίας για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Μηνύματα συμπαράστασης προς τους επιστρατευμένους καθηγητές εκδίδουν συνδικάτα και σύλλογοι λίγες ώρες πριν τη συνέλευση των καθηγητών της Β ΕΛΜΕ και τις οριστεκές αποφάσεις τους για το θέμα. Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16/5/2013 και ώρες 12:00 έως 15:00 το μεσημέρι, ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης , που μετά τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο μετρό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιστρατεύει και τους καθηγητές και μάλιστα πριν καν κηρύξουν απεργία.Μ’ αυτή την απόφαση δείχνει για άλλη μια φορά το αντιδημοκρατικό, αυταρχικό της πρόσωπο, δείχνει ότι το δόγμα της είναι το «νόμος και τάξη» απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ , πιστή στις εντολές Ε.Ε.- μονοπωλίων- τρόικας, καταφεύγει συνεχώς σε αντιδραστικά- αντιδημοκρατικά μέτρα και βγάζει « εκτός νόμου» κάθε εργατική κινητοποίηση. Με την τελευταία απόφασή της , βγάζει εκτός νόμου ακόμα και τη σκέψη για απεργία , θυμίζοντας εποχές δικτατορίας. Η κυβέρνηση, αντί να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, καταφεύγει σε μια πολιτική άκρως επικίνδυνη και αντιδραστική.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση ακόμη και της σκέψης για απεργία των Εκπαιδευτικών.
Χθες οι Χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σήμερα οι Εκπαιδευτικοί, αύριο ο κάθε εργαζόμενος που αντιδρά στην επίθεση που δέχεται από την Κυβέρνηση, από κάθε εργοδότη.
Η κυβέρνηση έφερε το πολυνομοσχέδιο, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών είναι τακτική τους.
Επιστρατεύοντας τους εκπαιδευτικούς δεν προστατεύουν την Δημόσια εκπαίδευση αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τους μαθητές, χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία, στοιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλο.
Θα αγωνιστούμε να μην περάσουν τα μέτρα που διαλύουν την εκπαίδευση, να μην περάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Η αντίδραση των εργαζομένων είναι καθήκον απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Η Γ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου τη Τρίτη 14 Μάη στις 10:30 π.μ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΑΚΙ ! ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ;
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έφερε το πολυνομοσχέδιο που παίρνει πίσω μια σειρά από δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών.
Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο “κοινωνικός αυτοματισμός” ή σε “νεκρές” περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη.
Η επιστράτευση και τα ΜΑΤ είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, συνταξιούχους, χαλυβουργούς, εργάτες και τώρα καθηγητές. Η τακτική είναι δεδομένη. Είναι η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που στρέφεται κατά των αγώνων του εργαζόμενου λαού.
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους συλλόγους, τους αυτοαπασχολουμένους εμπόρους, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια σε αυτήν την πολιτική.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ