Το πρώτο βήμα για να κλείσει η ΔΟΥ Αγρινίου ;

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Αγρινίου να μεταφέρονται και να συγχωνεύονται με τα αντίστοιχα τμήματα της ΔΟΥ Μεσολογγίου. Αυτό προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ του zougla.gr που δημοσιεύει έγγραφα που αποτυπώνουν τις «διαθέσεις» των επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη διαχείριση των φορολογικών υπηρεσιών.

Από αυτά προκύπτει η υποβάθμιση 50 εφοριών της χώρας ανάμεσά τους και αυτή του Αγρινίου που θα προκαλέσει έντονα προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, μετά τις νέες συγχωνεύσεις τμημάτων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το zougla.gr η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγχωνεύσει σημαντικά τμήματα των ΔΟΥ, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους πολίτες να κάνουν… ταξίδια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο σύμφωνα με τους εφοριακούς η ενοποίηση βασικών τμημάτων των ΔΟΥ είναι οσιαστικά, είναι το πρώτο βήμα για να κλείσουν αυτές οι ΔΟΥ. “Προβλέπεται να μείνουν περίπου 50 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, κάποιοι μέσα από το υπουργείο λένε ότι ίσως οι εφορίες περιοριστούν ακόμα και στις 35” δηλώνουν οι εφοριακοί.