Χωρίς αύξηση αλλά με πολιτικό κενό ο νέος τρόπος υπολογισμού του νερού στη ΔΕΥΑΑ

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της τιμολόγησης του νερού ήταν κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Το θέμα έθεσε ως έκτος ημερήσιας διάταξης ο Β. Νικάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και έχει να κάνει με την ενσωμάτωση στην τιμολόγηση του νερού του ειδικού τέλους 80% που εισπράττονταν βάσει νόμου από όλες τις ΔΕΥΑ.

δημοτικό συμβούλιο ΑγρινίουΤο τέλος αυτό ήταν στην ουσία το 80% της τιμής του νερού που καταναλώνει ο κάθε δημότης και εισπράττονταν για τα έργα των ΔΕΥΑ. Καθιερώθηκε αρχικά για δέκα χρόνια και έκτοτε δίνονταν παρατάσεις για μια δεκαετία. Όμως φέτος έπρεπε με νομοθετική ρύθμιση να περάσει η νέα παράταση και αυτό δεν έγινε. Οι ΔΕΥΑ όμως όπως και αυτή του Αγρινίου έχουν ανάγκη να εισπράττουν τα χρήματα αυτά για να καλύπτουν την ίδια συμμετοχή στα έργα ΕΣΠΑ και ΕΠΠΕΡΑΑ των ΔΕΥΑ. Έτσι λοιπόν η ΔΕΥΑ Αγρινίου με απόφασή της που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είναι καθόλα σύννομη ενσωμάτωσε το τέλος στην τιμολόγηση του νερού. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζαμπάρας, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, στην τιμή του νερού δεν έχει γίνει η παραμικρή αύξηση. Ο κ. Νικάκης ωστόσο τόνισε ότι το θέμα ήταν σοβαρό και έπρεπε να περάσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και όχι με μια απλή απόφαση της ΔΕΥΑ. Ο κ. Ζαμπάρας παραδέχθηκε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει. «Ήταν παράλειψή μου» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Νικάκης επέμεινε στην άποψη ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να καταργηθούν όλα τα τέλη και τα χαράτσια.

Σημειώνεται εδώ ότι για το συγκεκριμένο θέμα η ΔΕΥΑ Αγρινίου έχει ανταλλάξει εξώδικα με τον τοπικό δημοσιογράφο κ.Τηλιγάδα, ως διαχειριστή blog, με αφορμή σχετική ανάρτηση που έκανε λόγο για αύξηση 80% στη τιμή του νερού. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι όταν ζητήθηκε ο λόγος από τον κ. Τηλιγάδα για να παρέμβει στο θέμα δεν του δόθηκε.

Χωρίς τροφεία και φέτος οι παιδικοί σταθμοί
Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Αγρινίου. Ομόφωνα αποφασίστηκε και τη νέα χρονιά να μην υπάρξουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς Αγρινίου ενώ όπως τονίστηκε θα καταβληθεί και κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει δεκτό το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν.