Μεγάλον ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια και αυτό του Ακτίου

Πλειάδα ενδιαφερομένων σύμφωνα με δημοσιεύματα οικονομικών εφημερίδων υπάρξει από ξένους επενδυτές για την πρώτη «παρτίδα» περιφερειακών αεροδρομίων που βγάζει στο… σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ, αναμεσά τους και το αεροδρόμιου του Ακτίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα imerisia.gr και Capital.gr ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει από κινεζικά εταιρικά fund, τον γαλλικό κατασκευαστικό Όμιλο Vinci, η γερμανική Fraport (με επίκεντρο τη Φρανκφούρτη, διαχειρίζεται 10 αεροδρόμια μεταξύ των οποίων του Μπουργκάς και της Βάρνας στη Βουλγαρία, της Αττάλειας στην Τουρκία, κ.λπ.), η ελβετική Flughafen Zurich και η Corporacion America από την Αργεντινή, η οποία διαχειρίζεται 49 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι σε πολλές περιπτώσεις το ενδιαφέρον είναι σε θεωρητικό επίπεδο και μένει να φανεί από την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Πάντως εκπρόσωποι του κινέζικου fund Shenzhen Airport και της Freidmann Pacific Asset Management έχουν συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.«Παρών» στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα είναι επίσης και ο κατασκευαστικός Όμιλος Vinci που προτίθεται να συμμετάσχει στους σχετικούς διαγωνισμούς που έχουν ήδη βγει στον αέρα. Τη σχετική πρόθεση γνωστοποίησε και επίσημα ο Γάλλος υπουργός Frederic Cuvillier στη συνάντησή του με τον κ. Χατζηδάκη.