Ο εμπαιγμός μας σε… ΦΕΚ (2) : Καταργούν ακόμη και το τέταρτο τμήμα

Απο την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου αυτό που προκύπτει για πολλοστή φορά, είναι ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας του Αγρίνιου, με άξιους νεροκουβαλητές του υπουργείου Παιδείας τους μνημονιακούς τοπικούς εκπροσώπους.

Στο άρθρο 2 λοιπόν του προεδρικού διατάγματος που καταργεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, καταργείται και το Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων. Πρόκειται για το τέταρτο τμήμα του Πανεπιστημίου που ενέκρινε το ΣΑΠΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) το 2008. Το τμήμα βεβαίως λόγω απροθυμίας της κυβέρνησης της ΝΔ έως το 2009 και λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας στη συνέχεια δεν λειτούργησε ποτέ. Όμως ακόμη και η ίδρυση του στα χαρτιά ήταν ένα μικρό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Αγρίνιο. Τώρα το υπουργείο Παιδείας το καταργεί και αυτό. Επέλεξε όμως το υπουργείο να ιδρύσει από το πουθενά στην Κοζάνη τμήμα «Μηχανικών Περιβάλλοντος»…! Έτσι το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο κέρδισε την αυτονομία του, εν αντιθέσει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, αλλά και ένα επιπλέον τμήμα που με βάση όσα προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ θα δεχθεί εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016.

Άραγε με ποιο σχεδιασμό και ποια κριτήρια στην 6η χρονιά βαθιάς ύφεσης για τη χώρα το υπουργείο καταργεί ένα τμήμα από μια πόλη και ιδρύει ένα άλλο τμήμα σε άλλη πόλη και μάλιστα χωρίς απόφαση του ΣΑΠΕ; Το ερώτημα καλό θα ήταν να το απαντήσουν -αν μπορούν να βγούν από τα λαγούμια τους- οι μνημονιακοί εκπρόσωποι της περιοχής στη βουλή και τους φορείς της αυτοδιοίκησης. Επίσης ενδιαφέρον θα είχε για την εξέλιξη αυτή και ένα σχόλιο από τον Μάριο Σαλμά, που χάρις τις προσπάθειές του -για να απονείμουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι- το ΣΑΠΕ το 2008 ενέκρινε την ίδρυση του τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων. Η σιωπή δε της δημοτικής αρχής Αγρινίου αλλά και της μειζόνος αντιπολίτευσης στο δήμο είναι εκκωφαντική. Καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον τους για τα χρίσματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά αν μπορούν ας ψελλίσουν και κάτι… έτσι για τα μάτια του κόσμου…

Δ.Π