Στον αέρα η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Μεσολογγίου

Μπορεί ο δήμος Μεσολογγίου να κατάφερε ανοίγοντας λογαρισμούς σε άλλες τράπεζες να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων (έστω και με μικρή καθυστέρηση), παρά την κατάσχεση των λογαριασμών του δήμου στην Εθνική Τράπεζα από 12 υπαλλήλους που διεκδικούσαν το σύνολο των επιδομάτων των 175 ευρώ, όμως η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο δήμος καθιστά πλέον όλους τους λογαρισμούς του δήμου επισφαλείς. Επιπλέον η απόφαση αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για όλους τους δήμους της χώρας, αφού όταν χρωστούν υπάρχει πλέον δεδικασμένο για την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και προνοιακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά των 12 υπαλλήλων ΙΔΑΧ.Οι 290 εργαζόμενοι του δήμου καλούν τους 12ΙΔΑΧ έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους ενώ καυτηριάζουν την δημοτική αρχή η «οποία πολύ καιρό τώρα κρατούσε την υπόθεση στο συρτάρι μη δίνοντας λύση και δεν προέβη σε όλα τα νόμιμα μέσα για να διαφυλάξει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων».

Αξίζει πλέον να σημειωθεί ότι με το δεδικασμένο αυτό σε ανάλογη κατάσχεση μπορούν να προβούν και προμηθευτές και εργολάβοι του δήμου που τους οφείλονται χρήματα. Σύμφωνα πάντως με τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου το όλο ζήτημα επειδή πλέον δεν αφορά μόνο το δήμο Μεσολογγίου άλλα όλους του δήμους θα πρέπει να διευθετηθεί μέσα από νομοθετική ρύθμιση.