Νιγηριανός στο Μεσολόγγι καταγγέλει ρατσιστική επίθεση

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε ο καυγάς μεταξύ ενός Νιγηριανού μικροπωλητή της λαϊκής Μεσολογγίου, και δύο Ελλήνων επίσης μικροπωλητών.Όπως είπε ο Νιγηριανός που κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, οι δυο Έλληνες εκτόξευσαν εναντίον του ύβρεις ρατσιστικού περιεχομένου. Μετά την καταγγελία η αστυνομία αναζήτησε τους δυο Έλληνες καταφέρνοντας να εντοπίσει μόνο τον ένα, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Μεσολογγίου μετά από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Νιγηριανός που και εκείνος βρίσκεται κρατούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νιγηριανός βρίσκεται νόμιμα στη χώρας μας αφού είναι παντρεμένος με Ελληνίδα.

Το αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου επισκέφτηκαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος και Λάρισας Δημήτρης Γιαλαλής προκειμένου να δουν γιατί κρατείται ο Νιγηριανός, εξαιτίας του γεγονότος ότι σημειώνονται πολλά περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι ο Νιγηριανός βρισκόταν στο Α.Τ. Μεσολογγίου έως ότου ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία επειδή κατατέθηκε αυτεπάγγελτα μήνυση για την εναντίον του επίθεση. Τελικά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή : aixmi-news.gr