Πήρε κεφάλι ο Παναιτωλικός

Αφεντικό στην υπόθεση ανόδου στα “σαλόνια” της Superleague έγινε από απόψε ο Παναιτωλικός. Στο ματς το οποίο πήρε…φωτιά αρκετή ώρα πριν από την έναρξή του, η ομάδα του Αγρινίου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 3η αγωνιστική των play offs της Football League.

ολ. βόλουΌλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων όταν ο Σταμάτης Καρράς του Ολυμπιακού Βόλου επιχείρησε να απομακρύνει μία κροτίδα η οποία είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτή “έσκασε” στα χέρια του με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αιμόφυρτος για τα αποδυτήρια. Στον ποδοσφαιριστή τοποθετήθηκαν ράμματα στο χέρι και φυσικά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου να ζητούν την εκκένωση του γηπέδου και τους ιθύνοντες του Παναιτωλικού να τονίζουν πως ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει κανονικά και αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Έπειτα από περίπου 50 λεπτά, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγήκαν εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας τελικά ξεκίνησε.

Μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο οι Αγρινιώτες άνοιξαν το σκορ. Μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, ο Μπελόν έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Γκίτκο και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να αντιδράσει όμως ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο κι έδειχνε πιο ικανή να πετύχει κι άλλο γκολ. Όπως κι έγινε. Πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 45′, ο Σίσιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Σφακιανάκης με δυνατή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και το 2-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το ματς “άναψε” και πάλι στο 69′. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο Μπρέσκα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και μείωσε σε 2-1. Από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση και η ομάδα του Μάκη Χάβου κράτησε με σχετική ευκολία το προβάδισμά της μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τακίδης, Κούσας, Ιωάννου, Μπακάκης, Δάρλας, Σφακιανάκης, Τζούνιορ, Καμαρά (91′ Αραμπατζής), Σίσιτς, Μπελόν (90′ Μουμίν), Κουτσοσπύρος (70′ Φαβάλι).
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Σολάκης, Πινδώνης, Γκοτόβος, Παλαιολόγος, Μπολάτι (52′ Μπρέσκα), Τσιάτσιος, Πετκάκης (55′ Γόγολος), Ολίσε, Στογιάνοφ, Γενγκά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναιτωλικός 8 β.
2. Ολυμπιακός Βόλου 5 β.
3. Ηρακλής 4 β.
4. Νίκη Βόλου 2 β.