Αυτοκινητόδρομοι: To NAI της Κομισιόν περιμένουν στο Υπουργείο Υποδομών

Το πράσινο φως της Κομισιόν αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης για την έγκριση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις τράπεζες αλλά και των σχεδίων που αφορούν την επανεκκίνηση των έργων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας ώστε να περάσουν το συντομότερο από τη Βουλή. Χθες σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης με την τρόικα έγινε αναφορά στο θέμα των αυτοκινητοδρόμων, ενώ αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη και στη συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επιτρόπους Μπαρνιέ και Χάαν.

Στη συνάντηση που είχε προχθες ο υπουργός Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της τρόικας παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για τις ρυθμίσεις των δανείων ενώ η τρόικα εκφράστηκε θετικά και στην τροπολογία που προστέθηκε για το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν έγινε συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε επίσης το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας συζητήθηκε και το θέμα των τιμών, καθώς η τρόικα έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για τη βραδεία αποκλιμάκωσή τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε τις δράσεις που αφορούν στη μελέτη του ΟΟΣΑ και την εξέλιξή της καθώς θα αποτελέσει το πλαίσιο για παρεμβάσεις σε τέσσερις συγκεκριμένους κλάδους (τουρισμό, εμπόριο, δομικά υλικά και μεταποίηση τροφίμων). Αναφορικά με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, στόχος είναι η πρώτη δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων να κατατεθεί από την κυβέρνηση εντός του φθινοπώρου.

Πηγή:tanea.gr