Δυσκόλεψε με την ήττα την άνοδο ο Παναιτωλικός

Ο Ηρακλής πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού μία στροφή πριν τη λήξη των πλέι οφ και έδωσε παράταση στην αγωνία καθώς θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική το ποια ομάδα θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κιρόφσκι για το “Γηραιό” που σημείωσε και τα δύο γκολ και μάλιστα το δεύτερο στην εκπνοή της αναμέτρησης.

ΠαναιτωλικόςΑπόλυτη υπεροχή
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός θέλησε να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του και να πάρει τον έλεγχο της μπάλας. Στα πρώτα λεπτά το άγχος ήταν έκδηλο και στις δύο ομάδες οι οποίες έδειχναν ιδιαίτερη νευρικότητα και πραγματοποίησαν αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 11ο λεπτό όταν ο Σίσιτς εκτέλεσε το φάουλ στο όριο της μεγάλης περιοχής αλλά τα αντανακλαστικά του Χουάντερσον δούλεψαν και πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση. Αυτή ήταν και η προειδοποιητική βολή του Παναιτωλικού καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό η ομάδα του Μάκη Χάβου άνοιξε το σκορ με τον Στέλιο Σφακιανάκη. Ο Σίσιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σφακιανάκης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Από κει και έπειτα η ομάδα του Αγρινίου είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούμε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Ο Σίνισα Γκόγκιτς προσπάθησε να ανεβάσει ψηλά την ομάδα του προκειμένου να πιέσει τον Παναιτωλικό και να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά ο Κιρόφσκι ήταν άτυχος καθώς τόσο στο 18ο όσο και στο 36ο λεπτό δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σταφανάκου.Ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε από το 27ο λεπτό με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Ιωάννου με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο αμυντικός του Παναιτωλικού ανέτρεψε τον Κιρόφσκι πρωτού εκεί βγει τετ α τετ με τον Στεφανάκο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Απόλυτη ανατροπή
Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική ευκαιρία.Ο Σίνισα Γκόγκιτς ανέβασε την ομάδα του ψηλά με σκοπό να πιέσει τον Παναιτωλικό και να δημιουργήσει ευκαιρίες και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 66ο λεπτό με τον Κιρόφσκι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου έπειτα από σέντρα του Σαράφογλου από τα αριστερά.Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός πίεσε και δημιούργησε φάσεις με σημαντικότερη εκείνη του Μπελόν στο 79ο λεπτό το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ματς έδειχνε ότι θα έληγε ισόπαλο αλλά ο Κιρόφσκι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Στην εκπνοή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 94ο λεπτό ο Σκοπιανός έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου χαρίζοντας στην ομάδα του «Γηραιού» τους τρεις βαθμούς. Έτσι, μπορεί αυτή η νίκη να μην έχει βαθμολογικό αντίκροισμα για την ομάδα του Ηρακλή αλλά απέδειξαν οι παίκτες του την ψυχή που έχουν μετά και από ένα επεισοδιακό διήμερο καθώς το Σάββατο (15/06) υπήρξε ένταση στο προπονητικό κέντρο της Μίκρας με τους οπαδούς του Ηρακλή να κατηγορούν τους παίκτες για την απώλεια της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Σαββίδης, Χ. Παληγεώργος, Παπαστεριανός, Βουτσιάς (76′ Ντατίδης), Φερνάντεζ, Νατσιόπουλος (54′ Γεωργίου), Σιατραβάνης (63′ Χιονίδης), Σαράφογλου, Κιρόφσκι, Θόρια.
Πάγκος: Παπαδόπουλος Παν., Κραγιόπουλος, Ντατίδης, Τροϊρης, Χιονίδης, Γεωργίου, Αλεξίου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Κούσας, Ιωάννου, Αραμπατζής Σφακιανάκης Τζούνιορ (88′ Πασάς), Σίσιτς (90′ Μεταξούλης), Μπελόν, Καμαρά, Κουτσοσπύρος (62′ Μουμίν).
Πάγκος: Τακίδης, Πασάς, Μύγας, Μεταξούλης, Μουμίν, Ιορδανίδης, Σμίλτος.