Στο πλευρό του “Χαμόγελου του Παιδιού” τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας [HDvideo]

Ποδοσφαιρικό τουρνουά τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο σπίτι του “Χαμόγελου του Παιδιού” στα Καλύβια θα διοργανώσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας τον προσεχή Σεπτέμβρη. Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τάκης Παπαχρήστος και οι υπεύθυνοι του “Χαμόγελου του Παιδιού” παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου στην webtv του myagrinio.gr

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Τάκης Παπαχρήστος σημειώσε ότι “επειδή γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο από το “Χαμόγελο του Παιδιού” θεωρούμε ότι πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια”. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δυο ημέρες στα μέσα Σεπτέμβρη, πριν την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, με τη συμμετοχή 8 ομάδων της Αιτωλοακαρνανίας. Το τουρνουά θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Emileon Sports Center και ο κ. Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός για την συμπαράστασή του. “Τα μηνύματα που έχουμε από τις ομάδες της περιοχής είναι πολύ θετικά” ανέφερε ο κ. Παπαχρήστος και πρόσθεσε ότι με αυτή τη συνέντευξη προς τα ΜΜΕ σκοπός είναι να αγκαλιαστεί η πρωτοβουλία από τα σωματεία και άλλους φορείς. Τα εισιτήρια για το τουρνουά θα τιμώνται στα 2 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Από την πλευρά του συλλόγου του “Χαμόγελου του Παιδιού” το λόγο έλαβαν ο ταμίας του Συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος και η κοινωνική λειτουργός Νεκταρία Φελέκη και ευχαρίστησαν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων για την πρωτοβουλία της. “Έχουμε εισπράξει μεγάλη ζεστασιά από τον κόσμο” ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος και πρόσθεσε “σε τέτοιες εποχές που τα πάντα γύρω μας σβήνουν το “Χαμόγελο του Παιδιού” προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε γιατί με τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτή της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας παίρνουμε δύναμη”. Ακόμη αναφέρθηκε στα τεράστια έξοδα που έχει το “Χαμόγελο του Παιδιού” που φιλοξενεί πανελλαδικά 330 περίπου και πρόσθεσε ότι “από κράτος βλέπουμε μπροστά μας ένα τοίχο και το “Χαμόγελο” συμπληρώνει τις ατέλειες του κράτους γι΄ αυτό και στηριζόμαστε στις μικρές χορηγίες από πολλούς απλούς ανθρώπους”.

Τέλος η κα Φελέκη αναφέρθηκε στη δράση του σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” στα Καλύβια που φιλοξενεί 11 παιδιά και προσεχώς θα ενταχθούν και άλλα παιδιά. “Πρόκειται για δομή ανοιχτής φροντίδας παιδιών που προέρχονται από οιικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες οικονομικές και κοινωνικές. Βασικός μας σκοπός είναι φροντίδα των παιδιών σε όλες τις καθημερινές του ανάγκες, αλλά το κυριότερο κομμάτι μας είναι η ενίσχυση της λειτουργικότητας της οικογένειας” ανέφερε η κ. Φελέκη.