Σίσιτς: «Ήξερα ότι θα ανεβούμε και γι΄ αυτό ήρθα»

Όταν ρωτούσαν τον Μίρνες Σίστς τον Ιανουάριο για ποιο λόγο ήρθε στον Παναιτωλικό, η απάντηση του Σλοβένου ήταν αποστομωτική: «Ήρθα γιατί η ομάδα θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα». Κάποιοι τον είπανε βιαστικό, κάποιοι άλλοι τον αποκάλεσαν ενθουσιώδη και παρορμητικό, ενώ κάποιοι άλλοι – που δικαιώθηκαν – τον αποκάλεσαν προφήτη. Ο Σλοβένος επιθετικός βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη Σούπερ Λίγκα έχοντας τερματίσει πρώτος στους αγώνες των πλέι οφ, με την άνοδο να έρχεται μέσα στο Βόλο, με νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-2. Ο 31χρονος παίκτης, μίλησε στο pamesports για την… προφητεία του, αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που δέχτηκε αυτός και οι συμπαίκτες του όλη τη σεζόν, ενώ δήλωσε πανέτοιμος για τη Σούπερ Λίγκα.

Μίρνες, το είπες τελικά και έγινε…
«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Το έλεγα συνέχεια και το πίστευα τόσο έντονα μέσα μου, που έλεγα πως αν κάτι πάει στραβά και δεν έρθει η άνοδος, δεν θα μπορέσω να διαχειριστώ μία τόσο άσχημη και δυσάρεστη κατάσταση. Ήξερα ότι θα ανέβουμε γι’ αυτό και ήρθα».

Όταν είχες πρωτοέρθει στο Αγρίνιο, επέμενες για την άνοδο της ομάδας ακόμα και όταν ήσασταν σε θέση εκτός μπαράζ. Από που πήγαζε αυτή η σιγουριά;
«Δεν ξέρω. Ειλικρινά σου μιλάω δεν ξέρω. Είχα ένα προαίσθημα ότι η ομάδα θα έβγαινε και γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε ήρθα. Ακόμα και όταν ήμασταν χαμηλά στη βαθμολογία, έλεγα σε όλους ότι θα το…. γυρίσουμε και θα φτιάξουν τα πράγματα. Είχα τρομερό προαίσθημα. Έλεγα μέσα μου πως τόσο καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα και τέτοιο ρόστερ, δεν μπορεί να μην ανέβει κατηγορία».

Τι τίτλο θα έδινες για τη φετινή χρονιά;
«Μαγική χρονιά»

Τι γεύση σας αφήνει, γιατί κακά τα ψέματα ήταν δύσκολη σεζόν…
«Σίγουρα η πίεση και το άγχος αλλά και οι εναλλαγές συναισθημάτων λόγω της εκάστοτε βαθμολογικής μας θέσης, μας κούρασαν πολύ, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Και πίστεψέ με η ψυχολογική πίεση είναι πολύ πιο άσχημη από τη σωματική. Ωστόσο η γεύση που μένει σε όλους είναι γλυκιά. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση, επιστρέψαμε στη Σούπερ Λίγκα και πλέον είμαστε εκεί όπου μας αξίζει»

Τι θυμάστε πιο έντονα από τη φετινή σεζόν;
«Θυμάμαι πολύ έντονα κάποια άσχημα αποτελέσματα που είχαμε στο πρωτάθλημα και τον τρόπο με τα οποία τα αντιμετωπίσαμε. Διαχειριστήκαμε πολύ σωστά και ψύχραιμα δύσκολες καταστάσεις και επιστρέψαμε πιο δυνατοί. Το δέσιμο της ομάδας μετά από κάποιο άτυχο αποτέλεσμα αλλά και η ενότητα που υπήρχε, θα μου μείνει πολύ έντονα στο μυαλό»

Πως διαχειριστήκατε το γεγονός ότι χάθηκε η απευθείας άνοδος;
«Εκεί έπρεπε να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Ήταν ίσως η δυσκολότερη στιγμή του πρωταθλήματος και αν δεν τη διαχειριζόμασταν σωστά, όλα θα τελείωναν. Τόσο ο προπονητής μας ο Μάκης Χάβος όσο και ο πρόεδρος της ομάδας ο κύριος Κωστούλας, στάθηκαν δίπλα μας, μας πίστεψαν ακόμα περισσότερο και έγιναν ένα με μας. Όποια πίεση υπήρχε, διαλύθηκε. Ξέραμε ότι δεν είμαστε μόνοι και μας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο».

Ωστόσο εσύ συνέχιζες να λες ότι θα τερματίσετε πρώτοι;
«Ναι. Το έλεγα συνέχεια, σε σημείο που μπορεί να γινόμουν και λίγο γραφικός. Επέμενα ακόμα και μετά την ήττα με 2-1 από τον Ηρακλή»

Το τελευταίο παιχνίδι το δώσατε χθες στο Βόλο κόντρα στον Ολυμπιακό. Υπήρχε άγχος πριν από το συγκεκριμένο ματς;
«Άγχος υπήρχε, αλλά θεωρώ ότι το περισσότερο το είχε ο Βόλος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιζαν για ένα και μόνο αποτέλεσμα σε ένα γεμάτο γήπεδο. Εμείς παίζαμε για δύο αποτελέσματα και δεν είχαμε την πίεση που έχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται μπροστά σε 10.000 φιλάθλους».

Τι λέγατε οι παίκτες μεταξύ σας πριν το ματς στο Βόλο; Αν δεν κάνω λάθος είχατε και πολλές απουσίες.
«Σίγουρα οι απουσίες μας προβλημάτισαν. Από το τελευταίο παιχνίδι έλειψα εγώ, ο Φαβάλι, ο Ζούνιορ, ο Δάρλας και ο Ιωάννου. Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν περνούσαν απαρατήρητες τόσες απουσίες. Ωστόσο ξέραμε ποιοι είμαστε και τι ποιότητα έχουμε σαν ομάδα. Λέγαμε ότι η άνοδος δεν μπορεί να χαθεί».

Ο συμπαίκτης σου, ο Γιάννης Τακίδης, είχε πει πως είστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος…
«Συμφωνώ. Είχαμε το πιο πλήρες και το πιο έμπειρο ρόστερ στην κατηγορία. Γι΄ αυτό άλλωστε και τερματίσαμε με την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση».

Από δω και πέρα τι έχει το πρόγραμμα;
«Πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε όλοι μας ξεκούραση. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν μακράν το πιο εξαντλητικό της καριέρας μου. Παίζαμε κάθε Κυριακή και Τετάρτη και δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση. Πιεστήκαμε πολύ και χρειαζόμαστε μία αποφόρτιση από όλα αυτά. Όταν επιστρέψουμε με γεμάτες μπαταρίες ξεκινάμε κανονικά την προετοιμασία μας για τη Σούπερ Λίγκα»

Με το συμβόλαιό σου τι θα γίνει;
«Ήρθα τον Ιανουάριο και υπέγραψα συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο. Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι ή ότι θα φύγω».

Να υποθέσω ότι περνάς καλά στο Αγρίνιο και έχεις προσαρμοστεί απόλυτα;
«Το Αγρίνιο είναι μία πολύ όμορφη πόλη που σου παρέχει όλα όσα θες. Οι άνθρωποι εδώ ζούνε για τον Παναιτωλικό και αυτό το αντιλαμβάνεσαι σε κάθε σου στιγμή. Νιώθω πολύ καλά εδώ και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η ομάδα μου προσφέρει όλα όσα θέλω και περνάω πολύ καλά».

πηγή : pamesports.gr