Απορίες και συνέχεια (;) στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στο Αγρίνιο

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στο Αγρίνιο και εμπλέκεται σε κυκλώματα “προστασίας”, εκβιασμούς, ναρκωτικά, όπλα κλπ παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία που χτύπησε τα κυκλώματα της νύχτας στην περιοχή. Πράγματι δεν και μικρό πράγμα οι 21 συλληφθέντες και τα 100 περίπου άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες.

Όμως νομικοί και αστυνομικοί κύκλοι που μίλησαν στο ΑγρίνιοCulture.gr εκφράζουν την απορία, πως είναι δυνατόν ενώ οι άνδρες της αστυνομίας είχαν στα χέρια τους τη βοήθεια του υπερκοριού της ΕΥΠ δεν κατάφεραν να “δέσουν” κατηγορίες που να σημάνουν την προφυλάκιση για όλους τους συλληφθέντες. Είναι πράγματι άξιο αναφοράς πως από τους 21 συλληφθέντες -μιας εγκληματικής οργάνωσης με διασυνδέσεις όπως παρουσιάστηκε- οι 15 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Νομικοί κύκλοι με εμπειρία σε τέτοιου είδους ποινικές υποθέσεις εκφράζουν την σκέψη ότι το εν λόγω “επεισόδιο” είναι το πρώτο για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας. Το γεγονός ότι πολλά από τα άτομα που τελικά αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους ήταν ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας και φέρονταν να είχαν στρατολογηθεί πρόσφατα στην εγκληματική ομάδα, δείχνει -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- πως οι διωκτικές αρχές επιχείρησαν να μάθουν περισσότερα για την εγκλήματική ομάδα από όσα έμαθαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ…

Επομένως είναι πιθανόν το επόμενο διάστημα η επιτυχία της αστυνομίας να ολοκληρωθεί με έναν ακόμη γύρο συλλήψεων.