Ωραίες προτάσεις, αλλά σκέφτεται ορθολογικά το δημόσιο;

Πολύ ωραίες οι προτάσεις του δημάρχου Π. Μοσχολιού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου στο Αγρίνιο. Μια από αυτές είναι η λειτουργία στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, που θα εξυπηρετεί μια περιοχή 100.000 κατοίκων και θα αποσυμφορεί το νέο Νοσοκομείο.

Αλλά αυτή η πρόταση είναι η μόνη που είμαι βέβαιος ότι αποκλείεται να λάβει σάρκα και οστά. Ο λόγος είναι απλός. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και δυστυχώς τώρα είμαστε σε φάση που το δημόσιο απολύει και μάλιστα κλωτσηδόν… Ας καλυφθούν πρώτα οι ελλείψεις σε προσωπικό του νέου νοσοκομείου και βλέπουμε για όλα τα άλλα.

Όσες για τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια, αν και είναι λογικές και καλές πρότασεις, αν το καλοσκεφτεί κανείς και αυτές δεν είναι βέβαιο αν θα υλοποιηθούν… Ε, όταν βλέπεις το δημόσιο να μεταφέρει το τμήμα ΘΕΚΑ από τις εγκαταστάσεις του και όλα τα καλά του στο Μεσολόγγι και να το πηγαίνει στην Αμαλιάδα που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και η επισκευή κάποιων υπαρχόντων συν τα έξοδα μεταφοράς θα κοστίσουν πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ, τότε δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για το αν και κατά πόσο σκέφτεται ορθλογικά το δημόσιο….