Δημήτρης Μήτσου: “Τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα”

Ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει βγάλει το Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια πήρε την απόφαση να γυρίσει στον τόπο του ύστερα από 4 χρόνια απουσίας λόγω σπουδών στην Κομοτηνή. Τέσσερα χρόνια που κάνανε τον Δημήτρη Μήτσου καλύτερο παίκτη αγωνιζόμενος στον ΓΑΣ Κομοτηνή αλλά πάνω από όλα καλύτερο άνθρωπο.

Μετά από μια καταπληκτική χρονιά στην Κομοτηνή επιστρέφεις στον τόπο καταγωγής σου και στον Α.Ο. Αγρινίου. Οι λόγοι;
Είναι αλήθεια ότι πέρυσι στην Κομοτηνή ήταν ίσως η καλύτερη σεζόν μου με τον ΓΑΣ Κομοτηνή και αυτό οφείλεται στην δουλειά προηγουμένων χρόνων με άτομα που αγαπάνε πολύ το μπάσκετ , και θα τους ευχαριστώ για πάντα. Το να αγωνιστώ στον Α.Ο. Αγρινίου υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου από τις προηγούμενες χρονιές καθώς παρακολουθούσα και ενημερωνόμουν για την πορεία της ομάδας που ήταν σπουδαία! Τελειώνοντας τις σπουδές μου λοιπόν στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, τι καλύτερο από το να γυρίσω στον τόπο καταγωγής και να ενισχύσω μια ομάδα τις πόλης μου με στόχους και οργάνωση.

Ποιοι οι στόχοι σου στην Γ Εθνική με την ομάδα του Α.Ο.Α.;
Μου αρέσει να στοχεύω πάντα ψηλά σαν άνθρωπος, αλλά αυτό το άθλημα μας έχει διδάξει πολλές φορές πως οι συλλογικοί στόχοι φέρνουν και τους ατομικούς, οπότε θα θέσω σαν στόχο το καλό κλίμα και την καλή συνεργασία. Προσωπικός στόχος είναι απλά να ανέβω ένα επίπεδο πιο πάνω σε όλα μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδια.

Τι σε ώθησε στο να πεις το “ναι” στην ομάδα;
Όπως είπα και στην αρχή παρακολουθούσα και ενημερωνόμουν για την ομάδα και είναι νομίζω άξιο σεβασμού και προσοχής το ότι μετά από πολύ καιρό γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στην πόλη μας στον τομέα του μπάσκετ από κάποιους ανθρώπους με οργάνωση και αγάπη για το άθλημα. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας προσπάθειας για την πόλη του! Έχοντας λοιπόν όλα αυτά στο μυαλό μου αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα άτομα στην ομάδα που εκτιμώ πολύ και εντός και εκτός παρκέ είπα το ναι.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που εν τέλει κέρδισες από την παρουσία σου στην Κομοτηνή όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω με μια λέξη , είναι τόσα πολλά που πραγματικά μπορώ να μιλώ για ώρες για αυτά τα 4 χρόνια. Στον τομέα του μπάσκετ ωρίμασα αρκετά , βελτιώθηκα ατομικά και απέκτησα πιο πολλές εμπειρίες δίπλα σε απίστευτους συμπαίκτες και προπονητές. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που βρέθηκα σε αυτή την πόλη και σαν παίκτης και σαν φοιτητής. Εν τέλει όμως αυτό που μένει είναι τα πρόσωπα, άτομα που θα έχω φίλους για πάντα και που πέρασα μαζί τους 4 από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου .

Τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα στο νέο πρωτάθλημα. Σε ποιους τομείς πιστεύεις ότι πρέπει να δουλέψεις για να βελτιωθείς;
Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δίνω το 100% σε κάθε αγώνα για την ομάδα μου μέσα στο γήπεδο. Κάθε αθλητής χρειάζεται προπόνηση για να βελτιώνετε και να γίνεται πιο ολοκληρωμένος, ακόμη και οι καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Το μπάσκετ άλλωστε είναι ένα άθλημα που απαιτεί αρμονία και λεπτομέρεια σε όλα. Τώρα αν επιμένεις για κάτι συγκεκριμένο , σίγουρα ο χρόνος που κάνω μπάνιο μετά τα παιχνίδια ,συνήθως πήγαινα και το φύλακα του γηπέδου σπίτι.

πηγή : Μιχάλης Σταμουλάκης/ basketworld.gr