Εώς πότε ;

Άλλη μια ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κοιλάδα του Αχελώου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργιθέας, Γ.Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, των ευρωβουλευτών Γ.Παπανικολάου (ΝΔ), Σπ. Δανέλλη (ΠΑΣΟΚ), Σ. Σοφοκλέους (ΕΔΕΚ Κύπρου).

Συζητήθηκαν έτι μια φορά η νέα ΚΑΠ οι… προοπτικές στην Αγροτική Ανάπτυξη σε ημερίδα στην κοιλάδα του Αχελώου. Τρία χρόνια τώρα οι ευρωβουλευτές περιοδεύουν στην κοιλάδα του Αχελώου εξηγώντας μεγαλεπίβολα σχέδια για την περιοχή. Κάθε φορά μάλιστα η ημερίδα συνοδεύεται και από ένα βιοντεοσκοπήμενο μήνυμα του πρόεδρου της ευρωβουλής Μ. Σουλτς, ένα μήνυμα άλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Κάποια στιγμή όμως πρέπει να περάσουμε και από την θεωρία στην πράξη… Αν από ημερίδα σε ημερίδα γινόνταν πράξη έστω το 1% από όσα λέγονται σε αυτές η κοιλάδα του Αχελώου θα είχε γίνει η πιο πλούσια περιοχή της Ευρώπης. Το ζήτημα είναι έως πότε θα περιοδεύουν οι ευρωβουλευτές στην κοιλάδα του Αχελώου; Εσαεί; Εώς πότε θα ακούμε κούφια λόγια;