Οταν μιλάνε οι δυο τους…

Τα πράγματα στη ζωή είναι απλά. Οταν μεταξύ δύο ανθρώπων υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτίμηση, μπορούν να συμφωνήσουν με κλειστά μάτια. Και αν θα πρέπει να τα πουν τηλεφωνικά, τότε δεν θα… χρεωθούν πολύ.

Οπως συνέβη μεταξύ του Φώτη Κωστούλα και του Ανρί Καμαρά. Από το καλοκαίρι του 2011 που ο Σενεγαλέζος πήγε στον Παναιτωλικό, έχει άψογη συνεργασία με τον πρόεδρο και γενικότερα όλα τα μέλη της διοίκησης. Επί Μάκη Χάβου πέρασε τη δεύτερη νιότη του και ήταν MVP των πλέι οφ. Ο κόουτς των «καναρινιών» τον ήθελε και όλα έδειχναν παραμονή. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου τον πήρε χθες τηλέφωνο και οι δυο τους δεν άργησαν να συμφωνήσουν. Το μόνο ερωτηματικό είναι πότε θα έρθει ο έμπειρος εξτρέμ στην Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να βρεθούν πτήσεις και τα συναφή. Αλλά η ουσία είναι πως παραμένει κάτοικος Αγρινίου. Και μη ρωτήσετε για πόσο.

Στα 36 του δείχνει ακόμη σε υψηλό επίπεδο. Και μάλιστα μία λεπτομέρεια. Ο Καμαρά δεν είναι απλά ένας ακόμη παίκτης των «καναρινιών», αλλά «δάσκαλος». Δεν είναι τυχαίο πως στο γεύμα μετά την άνοδο που είχε παραθέσει η διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σχεδόν όλοι οι πιτσιρικάδες της ομάδας ήταν στο τραπέζι του. Ο τύπος είναι… άλλο πράγμα. Η παραμονή του σημαίνει πως οι «κυανοκίτρινοι» θα κινηθούν για έναν ή δύο επιθετικογενείς παίκτες ακόμη. Οι προτάσεις πέφτουν «βροχή», αλλά το επόμενο τριήμερο δεν αναμένονται εξελίξεις. Οπως και για στόπερ, αλλά και για τερματοφύλακα (προτάθηκε ο Ερνάντεζ της Βαγιαδολίδ από τη Βενεζουέλα, αλλά ο 28χρονος διεθνής πορτιέρο φαίνεται πως θα συνεχίσει στη Βιντεότον).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ / sday.gr