Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί του νομού και επιδιώκουν ενότητα με άλλα σωματεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εκπαιδευτικοί των Α και Β ΕΛΜΕ στα γραφεία της της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών από την Τεχνική Εκπαίδευση. Η ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη στους συλλόγους εργαζομένων του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και γενικά όλους τους συλλόγους εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:45 στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου για να συζητηθούν κοινοί τρόποι αντίδρασης στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

“Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει στο να έχουμε το Σεπτέμβριο ένα σχολείο εντελώς διαφορετικό από αυτό που αφήσαμε τον Ιούνιο. Ήδη ανακοινώθηκαν μέτρα που καταργούν ειδικότητες και στέλνουν στη διαθεσιμότητα και τελικά στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Στρέφουν όμως και τους μαθητές μας σε ιδιωτικές σχολές ώστε να εκπαιδευτούν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους για επαγγελματική αποκατάσταση” σημειώνει η Α ΕΛΜΕ και προσθέτει “από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση στοχοποίησε με πανομοιότυπο τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους σε άλλους χώρους, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, η υγεία κλπ, δείχνοντας σε όλους τους Έλληνες ότι κανείς δεν πρέπει πλέον να αισθάνεται εργασιακά ασφαλής”.

Τέλος να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί του νομού θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, μεταβαίνοντας στην Αθήνα όπου θα πάρουν μέρος στις κεντρικές συγκεντρώσεις, καθώς και σε εκείνη που θα γίνει στην Πάτρα έξω από την Περιφέρεια.