“Οικολογική καταστροφή στα Λουτρά Στάχτης…”

Για οικολογική καταστροφή στα Λουτρά Στάχτης κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας Κωνσταντίνος Νούλας. Καταγγέλει πως μηχάνημα του Δήμου, με εντολή αιρετού, προέβη στην εκρίζωση τεράστιου πλατανιού που βρισκόταν πίσω από τον πέτρινο Ξενώνα και εντός του χώρου της πηγής.

Αναλυτικά :
Ο επί οκτώ (8) συναπτά έτη πρώην Δήμαρχος Πυλήνης (2003-2010)και νυν Ναυπακτίας κος ΜΠΟΥΛΕΣ, καταδίκασε τη Λουτροπηγή Στάχτης να βρίσκεται σήμερα σε “πρωτόγονη κατάσταση”. Όλα αυτά τα χρόνια στην Πυλήνη έδωσε προτεραιότητα στις τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις και όχι στην αξιοποίησή της(αυτή ήταν η Αναπτυξιακή Ιεράρχηση της περιοχής).

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, χθες (9-7-2013) πραγματοποίηθηκε οικολογική Καταστροφή μέσα στο χώρο της Λουτροπηγής.Μηχάνημα του Δήμου, που επί μία βδομάδα βρίσκεται στην Τ.Κ. Φαμήλας, με εντολή αιρετού, παρά τις έντονες αντιδράσεις του χειριστή, προέβη στην εκρίζωση τεράστιου πλατανιού που βρισκόταν πίσω από τον πέτρινο Ξενώνα και εντός του χώρου της πηγής.

Ε.Ο.Τ. και Δασαρχείο έδωσαν έγκριση για την εκρίζωση του Πλατανιού; Λίγο δύσκολο.Μήπως η ενέργεια αυτή έχει σχέση με ικανοποίηση αιτήματος “ημετέρου”.Οι Πολιτικοί άρχοντες έχουν δικαίωμα να απαξιώνουν μια εγκατάσταση, όπως είναι η Λουτροπηγή Στάχτης. Έχουν όμως ρητή υποχρέωση να παρακολουθούν τις δράσεις των πολιτικά υφισταμένων των, να παρεμβαίνουν και να ελέγχουν άμεσα αυτούς, και δη όπως το παρόν συμβάν που στρέφεται κατά του φυσικού κάλους της Λουτροπηγής Στάχτης.

πηγή : e-nafpaktia.gr