Ευκαιρία για άνοιγμα του ιστιοπλοϊκού τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία [HDvideo + pics]

Στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες του τουρισμού μπαίνει το Μεσολόγγι και ο Αστακός

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr το τηλεοπτικό ρεπορτάζ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ 25 Ρεγκάτα Φιλίας κατέληξε το Σαββατοκύριακο στα λιμάνια του Αστακού και του Μεσολογγίου. Πρόκειται για ιταλικά ιστιοφόρα που κινούνται σε όλη την Αδριατική και το Ιόνιο και περνούν από την Κροατία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο και καταλήγουν στην Ελλάδα (Κέρκυρα, Λευκάδα, Αστακός, Μεσολόγγι). Είναι η δεύτερη χρονιά που η Reggata φιλίας φτάνει στην Αιτωλοακαρνανία και το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την της ένταξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Assonautica EuroMediterranea και την Assonautica Italiana.

Το κέρδος για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα για τα λιμάνια Αστακού και Μεσολογγίου είναι ότι πλέον θα περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο της Assonautica. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Πρίντιζι και της Assonautica Italina κ. Αλφρέντο Μαλκάρνε εξήγησε πως στόχος της προσπάθειας είναι οι tour operators που ειδικεύονται στον ιστιοπλοϊκό τουρισμό να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους τη διαδρομή Πρίντεζι – Κέρκυρα – Λευκάδα – Αστακός – Μεσολόγγι! “Τα λιμάνια είναι πύλες εισόδου για μια περιοχή και μπορεί μέσα από αυτή να γίνει η προώθηση των τοπικών προϊόντων” πρόσθεσε ο κ. Μαλκάρνε.Ευκαιρία για άνοιγμα του ιστιοπλοϊκού τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία (2) Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Assonautica Italiana Πάολο Ντεμπουόνο εξήγησε ότι η χώρα μας έχει το πλεονέκτημα να μην απαιτεί από τους ιστιοπλόους την γραφεικρατία που απαιτείται στις άλλες χώρες της Αδριατικής που είναι εκτός Ε.Ε. ακόμη και σε σχέση με την Κροατία που έχει εξελιγμένο τουριστικό προϊόν. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής καλωσόρισε τους Ιταλούς προσκεκλημένους και εξέφρασε την ευχαρίστησή για την συνεργασία του Επιμελητηρίου με τους φορείς από την Ιταλία

Τους Ιταλούς υποδέχθηκαν στο Μεσολόγγι εκτός από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανία Βασίλης Λουκόπουλος. Με την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι του Μεσολογγίου επισημοποιήθηκε η ένταξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Assonautica EuroMediterranea και την Assonautica Italiana με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης ευχήθηκε η επόμενη επίσκεψη των ιστοπλοών να είναι πολυπληθέστερη και τόνισε τέτοιες πρωτοβουλίες συνάδουν με την πολιτική της Ε.Ε που εστιάζει στη σχέση της επιχειρηματικότητας με τις πόλεις που έχουν θαλάσσια μέτωπα.