Να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο ζητά η Β ΕΛΜΕ από τους βουλευτές – Αλλιώς θα είναι ανεπιθύμητοι

Με ομόφωνη απόφαση της, η ΓΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας που έγινε στις 11/7/2013 καλεί τους Βουλευτές του Νομού μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην υπερψηφίσουν τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου με τα οποία καταργούνται 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, διαφορετικά είναι ανεπιθύμητοι στο νομό μας, σημειώνει η Β ΕΛΜΕ.

Χαρακτηριστικά η Β ΕΛΜΕ τονίζει προς τους βουλευτές: “Τους ζητάμε να μην υπερψηφίσουν τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου με τα οποία καταργούνται 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, πετιούνται στο δρόμο 2500 εκπαιδευτικοί και μένουν χωρίς σχολείο 20000 μαθητές. Τους ζητάμε να μη συναινέσουν με κανένα τρόπο στην απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου στη Εκπαίδευση αλλά και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα. Διαφορετικά τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είναι ανεπιθύμητοι στο Νομό μας”.

Παράλληλα η Β ΕΛΜΕ καλεί κάθε γονιό και κάθε μαθητή σε γενική συνέλευση σήμερα 15/7 και ώρα 7 μ.μ στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ (Διαλέτη 7, πάροδος αρχές Παπαστράτου). Στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων : “Η εγκληματική συνέργεια κυβέρνησης και τρόικας, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία.Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν.Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια… Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.”