«Γι’ αυτό ήρθαμε»

Συμπαίκτες στη Βέροια, οι Αλέξανδρος Καλογέρης και Σιρίλ Καλί θα είναι μαζί και στον Παναιτωλικό. Έτσι η πετυχημένη περσινή τους συνεργασία θα συνεχιστεί και στο Αγρίνιο. Μάλιστα ήταν τα δύο πρώτα καλοκαιρινά αποκτήματα της ομάδας. Δείγμα ότι βρίσκονταν στην κορυφή της λίστα της.Αμφότεροι μίλησαν στη «SportDay» για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα τους και για τους στόχους που θέτουν με την καινούργια τους φανέλα.

ΚαλογέρηςΥπήρξε για εσάς ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Γιατί διαλέξατε Παναιτωλικό;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Είναι νοικοκυρεμένη ομάδα. Σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι και έχεις στο μυαλό σου μόνο το ποδοσφαιρικό σκέλος. Διαθέτει πολύ καλό προπονητικό κέντρο και οικονομικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ηθελα να πάω κάπου που να σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο».
ΚΑΛΙ: «Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ επαγγελματικές. Είναι αυτό που θέλω».

Eπαιξε ρόλο η παρουσία του Μάκη Χάβου, που ήσασταν μαζί πέρυσι στη Βέροια;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο και μάλιστα μεγάλο. Η παρουσία του και το ότι με επέλεξε ήταν ακόμη ένα συν».
ΚΑΛΙ:Τον ξέρω και με ξέρει. Είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι πάρα πολύ».

Ο στόχος είναι η παραμονή ή στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει και το κάτι παραπάνω;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Στην αρχή είναι η παραμονή. Ερχεται ένα δύσκολο πρωτάθλημα και πολλά παιδιά στην ομάδα δεν είχαν αρκετό χρόνο να ξεκουραστούν. Βέβαια αν στην πορεία δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, γιατί όχι;».
ΚΑΛΙ: «Οταν έρχεσαι από τη δεύτερη κατηγορία, πρέπει να σκέφτεσαι την παραμονή. Ακόμη και όταν διαθέτεις μία πολύ καλή ομάδα. Μετά θα δεις πώς θα κυλήσει η σεζόν. Για μένα προσωπικά πρώτος στόχος είναι η παραμονή».

Ο «ανταγωνισμός» σε μία θέση, είναι ευεργετικός;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Πάντα βοηθά έναν παίκτη. Τον κάνει καλύτερο. Και από τη στιγμή που ο κόουτς είναι βέβαιο πως θα αποφασίσει να παίζει ο καλύτερος, αυτό βοηθά ακόμη περισσότερο. Σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο, ενώ είναι καλό και για την ομάδα».
ΚΑΛΙ: «Για όλους είναι καλό. Βοηθά τον παίκτη να γίνεται καλύτερος. Ετσι πρέπει να μάχεται. Θες το δικό σου καλό ως παίκτης και να αγωνίζεσαι. Ετσι κάνεις καλό και στην ομάδα».

Το γεμάτο γήπεδο δημιουργεί άγχος;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Οχι, είναι ένα συν. Δημιουργεί ευεργετικό άγχος. Ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Μπορεί να είμαι λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά το έχω ήδη διαπιστώσει».
ΚΑΛΙ: «Αγχος; Οχι. Είναι κίνητρο. Είναι χαρά. Για όλους είναι καλύτερο να παίζουν σε γεμάτο γήπεδο».

Οι προσωπικές φιλοδοξίες;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Να καθιερωθώ στην ομάδα και να είμαι υγιής. Και μετά ό,τι καλύτερο ας έρθει. Δεν έχω πρόβλημα να μείνω για πολλά χρόνια εδώ».
ΚΑΛΙ: «Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Οτι αξίζω να γίνομαι καλύτερος. Και να αποδείξω την αξία μου στην ομάδα. Πως αξίζω να παίζω. Και φυσικά να την βοηθήσω να φτάσει σε καλύτερο επίπεδο».

Πόσο εύκολο είναι για έναν παίκτη να αλλάζει συνεχώς τόπο διαμονής;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Προσωπικά σε κάθε ομάδα που ήμουν έμενα για δύο και τρία χρόνια. Ετσι δεν έχω κάνει πολλές αλλαγές. Αν μία ομάδα σου προσφέρει αυτά που θέλεις, δεν υπάρχει λόγος να φύγεις. Πάντως το να αλλάζεις ομάδα και πόλη σού δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο. Να αποδείξεις τι αξίζεις σε καινούργιους ανθρώπους».
ΚΑΛΙ: «Για μένα αποτελεί μία καινούργια αρχή. Θέλω να κάνω κάτι καλύτερο. Να αναζητήσω καινούργιο στόχο. Να αποδείξω πως μπορώ να γίνω καλύτερος».

Το πρωτάθλημα των 18 ομάδων πόσο διαφορετικό θα είναι με το περσινό;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Θα υπάρχουν και περισσότερα ματς».
ΚΑΛΙ: «Θα είναι καλύτερο. Θα υπάρχουν περισσότερα ματς και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να μαζέψουμε περισσότερους πόντους. Οχι, θα είναι καλύτερο».

Ενα μήνυμα για τον κόσμο;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα με δουν αδιάφορο ούτε στις προπονήσεις. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Γι” αυτό να είναι βέβαιοι».
ΚΑΛΙ: «Είμαι ένα αληθινό πρόσωπο. Δεν κρύβω κάτι. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, μέσα και έξω από το γήπεδο. Θα τους αποδείξω πως είμαι καλός και ένας από αυτούς. Ευχαριστώ τον κόσμο που μέχρι στιγμής με έχει δεχθεί και μου συμπεριφέρεται τόσο καλά».

«Κάποιοι χρησιμοποιούν την οικονομική κρίση»Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τον ποδοσφαιριστή;
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: «Πάρα πολύ. Με όποιο παιδί στην ηλικία μου και αν μιλήσεις, θα σου πει πως αν έπαιζε μπάλα πριν από 10 χρόνια, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Σε βάθος χρόνου όμως ίσως βγει σε καλό. Γιατί τώρα αγωνίζονται πολλοί νεαροί παίκτες. Αλλά υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα».
ΚΑΛΙ: «Ολοι έχουν επηρεαστεί. Κάποιοι μάλιστα την εκμεταλλεύονται και τη χρησιμοποιούν ως αφορμή για να μην πληρώνουν. Ο ποδοσφαιριστής για πόσα χρόνια θα παίζει μπάλα; 10; 15; Προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την οικογένειά του. Πλέον τα κασέ έχουν πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό για όλα όσα έχω, γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν έστω ένα ευρώ. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου που είναι στο πλευρό μου».

πηγή : sportday.gr