Τι λένε στο Αγγελόκαστρο για τις φυλακές [HDvideo]

Το ενδεχόμενο δημιουργίας φυλακών στην περιοχή του Αγγελοκάστρου μετά και από την θετική εισήγηση της Επιτροπής Καταλληλότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης φαίνεται ότι προχωρά ανεξάρτητα από το αν στην ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται Αιτωλοακαρνάνας. Το τελευταίο διάστημα και όσο το θέμα είναι στην επικαιρότητα πολλά ακούστηκαν για το θέμα, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν. Απόψεις που λένε ότι οι φυλακές θα φέρουν θέσεις εργασίας και απόψεις που λένε ότι οι φυλακές δεν σημαίνουν ανάπτυξη. Καιρός όμως να ακουστούν και οι ίδιοι οι Αγγελοκαστρίτες…

Ο κάμπος του Αγγελοκάστρου όπου θα δημιουργηθούν οι φυλακές
Ο κάμπος του Αγγελοκάστρου όπου θα δημιουργηθούν οι φυλακές

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Η αναλογία που εισπράξαμε εμείς ήταν ένα προς πέντε υπέρ των φυλακών! Όπως θα δείτε και στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ της webtv του myagrinio.gr οι άνθρωποι που μιλούν στην κάμερα προσδοκούν θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής. “Τα παιδιά μας είναι άνεργα” λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν “και αφού δεν γίνεται κάποια άλλη υποδομή, ας είναι αυτό”… αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι προφανώς δεν υπάρχει ενθουσιασμός για την προοπτική των φυλακών. “Δεν έχουμε τίποτα άλλο… αν μπορούσαν να μας κάνουν και ένα αντλιοστάσιο…” Πίσω από αυτά τα λόγια εύκολα “διαβάζει” κανείς και τις δύσκολες συνθήκες για τους αγρότες του Αγγελοκάστρου που τους “εξωθούν” να είναι θετικοί στο ενδεχόμενο των φυλακών. Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι ακόμη και άνθρωποι που συμφωνούν σε αυτή την προοπτική παραδέχονται ότι δεν έχουν κατάλληλη ενημέρωση για το θέμα. Υπάρχει βέβαια και η άποψη που λέει ότι οι φυλακές δεν θα φέρουν ανάπτυξη αλλά προβλήματα, ωστόσο αυτή η άποψη μάλλον είναι μειοψηφία στο Αγγελόκαστρο.

Από το τυχαίο δείγμα όσων μίλησαν στην κάμερα του myagrinio.gr το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι, πέρα από την οικονομική συγκυρία, τα ιδιαίτερα προβλήματα (έλλειψη αγροτικών υποδομών κ.α.) που αντιμετωπίζουν οι κατά κύριο λόγο αγρότες κάτοικοι της περιοχής τους έχουν στραγγαλίσει οικονομικά με αποτέλεσμα να εξωθούνται στο “ναι” στις φυλακές.