Τι διάσπαση

Τι μπέρδεμα; Τι διάσπαση; Πόσος θυμός; Πόση αξόδευτη μαχητικότητα; Πόση έλλειψη κουλτούρας κοινών αγώνων; Ακόμα και αυτοί που έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν αποδείξει πως ξέρουν να αγωνίζονται και να κάνουν κινητοποιήσεις, αποκλείουν όσους δεν ανήκουν σε αυτούς και απομονώνονται αυτάρεσκα στην αλήθεια τους…

Χρόνια τώρα το δούλευαν το παιχνίδι της διάσπασης, της συκοφάντησης κλάδων και ομάδων. Αν τυχόν βρεθείς στο στόχαστρο, γυρνάς το βλέμμα σου και πιο πολύ χαιρεκακία εισπράττεις, παρά συμπάθεια και συμπαράσταση… Χαιρεκακία που εδράζεται στην ημιμάθεια και σε κατώτερα ένστικτα συμψηφισμού! Η αλήθεια μας αντικαταστάθηκε από την προπαγάνδα του Πρετεντέρη, του Παπαχελά, του Τσίμα, του Μπάμπη, του Προτοσάλτε κ.λπ (ελπίζω να μην προσβληθούν όσοι τους περιέλαβα στο κ.λπ). Γιατί τους αφήσαμε, γιατί αφεθήκαμε; Γιατί έχουμε ταξικές αυταπάτες πως είμαστε ακόμα μεσαία τάξη, ή πως ήμασταν κάποτε; Αυτοί που μάχονται, αξίζουν σεβασμού, ειδικά αν δεν έχουν άμεσο όφελος, γιατί δεν είναι μάταιο να μάχεσαι, μάταιο είναι να περιμένεις φοβισμένα το θάνατο σου!

Μπορεί να είναι πολύ αργά πια ή μπορεί οριακά να σώζεται κάτι… Ίσως μας σώσει η αλαζονεία τους, αλλά κυρίως η δική μας πίστη και αντίσταση στο ψέμα τους!!!!!!!

Β.Α.Π