Τζακ Λιου: “Τεράστια η προσπάθεια της Ελλάδας”

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λίου, με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και με τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Λίου αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως είπε και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη φιλοξενία. Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Ελλάδα διανύει μία δύσκολη περίοδο, με δύσκολες αποφάσεις και προκλήσεις.

Ωστόσο σημείωσε πως είναι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προσαρμογή. Όμως σχολίασε ότι η χώρα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει προς την ανάκαμψη.Στόχος είναι, συνέχισε ο κ. Λίου, να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζεται.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα. Στο τραπέζι της συζήτησης των δύο υπουργών τέθηκε φυσικά το θέμα της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη, όπως και η προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου.

πηγή : protothema.gr