Super League: Μέχρι τα Χριστούγεννα ο πρώτος γύρος – “Φίμωτρο” στους παράγοντες

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα (25/12) θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Super League, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Η λίγκα εξέδωσε το συνοπτικό πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας για τον πρώτο γύρο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ενώ στο καλεντάρι υπάρχει μόλις μία αγωνιστική εμβόλιμη, η 16η που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 19 του μηνός.Πάντως, στο συνοπτικό πρόγραμμα που εξέδωσε η Super League, η 25η Σεπτεμβρίου έχει… δεσμευτεί ως η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η δεύτερη θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου και η 3η στις 4 Δεκεμβρίου.

Οριστικά… φίμωτρο στους παράγοντες!
Με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε το Δ.Σ. της ΕΠΟ την τροποποίηση για αφαίρεση βαθμών, αν μία ομάδα ξεπεράσει τις τρεις φορές σε απολογία για δυσμενείς κρίσεις.

Απόφαση-σταθμός πάρθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΟ αναφορικά με τις «δυσφημιστικές δηλώσεις» των παραγόντων. Η πρόθεση της ΕΠΟ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου για αφαίρεση τριών βαθμών αν ανακαλέσει ένας παράγοντας κάποια δυσμενή κρίσή του και έξι βαθμών αν δεν το κάνει, φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά, σύμφωνα με το «Goal».

Το θέμα εμφανίζεται να έφερε ξανά στο προσκήνιο ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, που έκανε λόγο για καταστρατήγηση όλων των προέδρων με τις δηλώσεις τους κατά της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ, λέγοντας πως η… ανάκληση δεν είναι λύση. Στην πρότασή του συμφώνησε ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Κουρίδης και φαίνεται πλέον ότι οριστικοποιήθηκε, έπειτα φυσικά και από την έγκριση του Γιώργου Σαρρή.

Συγκεκριμένα η τροποποίηση δεν αφορά σε απευθείας αφαίρεση των τριών βαθμών όταν υπάρξει δυσφημιστική δήλωση, αλλά εφόσον ένας παράγοντας ξεπεράσει τις τρεις φορές σε απολογία. Μάλιστα η πρόταση αυτή, η οποία αφορά οποιοδήποτε στέλεχος ομάδας, έχει περάσει ήδη στα πρακτικά όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήτοι προφανώς θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή κιόλας σεζόν.

Παράλληλα το ίδιο θα συμβεί και με τις επιστολές προς τα θεσμικά όργανα, αφού επίσης προβλέπεται επιβολή τιμωριών! Ο λόγος είναι ότι κατά τους ανθρώπους της ΕΠΟ, το περιεχόμενο των επιστολών διαρρέεται πάντα προς τον Τύπο και η «ζημιά» για το άθλημα είναι η ίδια. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς Σούπερ Λιγκ.

πηγή : onsports.gr