Υπογράφηκε η σύμβαση με Nοva, αναβλήθηκε η αναδιάρθρωση

Υπεγράφη η επέκταση της συμφωνίας της NOVA με τη Super League για δύο ακόμα χρόνια, από το 2015-2017 την οποία υπέγραψαν 17 ομάδες της κατηγορίας, πλην του Παναθηναϊκού, που έχει δηλώσει πως από το 2015 θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Kατά τη διάρκεια των υπογραφών των συμβάσεων, διασφαλίστηκε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικαίωμα να κινηθεί ανεξάρτητα προς εύρεση τηλεοπτικής στέγης χωρίς να εμποδιστεί από τις υπόλοιπες ομάδες και το αντίθετο, ενώ αφαιρέθηκε ρήτρα ύψους 110% του συνολικού ποσού που προβλεπόταν βάση σύμβασης, εναντίον της ομάδας που δεν συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση, αλλά θα κινηθεί εναντίον της σύμβασης Nova-Super League. Η τελευταία αυτή απαίτηση του συνδρομητικού καναλιού, όμως, απερρίφθη από το Δ.Σ του συνεταιρισμού.

Συνεχίστηκαν οι συζητήσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2015-16, χωρίς να ληφθεί απόφαση για το αν θα επιστρέψει η Λίγκα στις 16 ομάδες και αποφασιστεί η επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ της Super League:
1. Εγκρίθηκε η επέκταση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων για τις περιόδους 2015-16 και 2016-17 από 17 ΠΑΕ, πλην της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ.
2. Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής και η υλοποίηση από αναγνωρισμένο Οίκο που θα επιλεγεί από τη Super League, οικονομοτεχνικής μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση περί αναδιάρθρωσης από την περίοδο 2015-16, αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και άλλων παραμέτρων που αφορούν στη δομή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
3. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων υποδομής Κ15-Κ17.
4. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής και το συνοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου.