Μια εθελοντική ομάδα παρακολουθεί και καθαρίζει τον Αμβρακικό

Μια εθελοντική ομάδα καθαρίζει και παρακολουθεί τον Αμβρακικό Ο Danny & Tanja είναι μέλη της Seacleaners-int, τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου και συνήθως έχουν έδρα την παραλία του Ανοιξιάτικου – Κατάφουρκου.

Από αυτό το σημείο παρακολουθούν τη συμπεριφορά του κόλπου, που έχει σε σχέση με τη μόλυνση από σκουπίδια και τα ποτάμια που καταλήγουν στον κόλπο. Τι ακριβώς είναι η Seacleaners-int: Σκοπός της οργάνωσης “Seacleaners-int” είναι η προστασία όλων των ζώων στο φυσικό τους θαλάσσιο βιότοπο. Ο Αμβρακικός Κόλπος (400 τ. χλμ.) είναι υπό προστασία για την ομορφιά του και την άγρια ζωή που διαθέτει. Προστατεύουμε έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να ζήσουν σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Τα πλαστικά απόβλητα θα γεμίσουν τους ωκεανούς του κόσμου και όλα τα ζώα θα υποφέρουν. Τα πλαστικά απόβλητα θα προκαλέσουν αργό θάνατο σε εκατομμύρια ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η οργάνωση “Seacleaners-int” δουλεύει μεθοδικά: Απομακρύνουμε σχολαστικά τα πλαστικά απόβλητα από παραλίες, μικρά απομακρυσμένα νησιά, λιμνοθάλασσες και ανοιχτές θάλασσες. Ενημερώνουμε παιδιά και ενήλικες για τις συνέπειες των πλαστικών αποβλήτων στα ζώα. Προσπαθούμε να βρούμε λύση για να σταματήσουμε τη μόλυνση που προέρχεται από τα ποτάμια που καταλήγουν στον Αμβρακικό Κόλπο. Επίσης, προσπαθούμε να βρούμε λύση για καλύτερη κυκλοφορία του θαλασσινού νερού στον Αμβρακικό Κόλπο. Παρακολουθούμε δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες και ποικιλία πουλιών και ψαριών. Βοηθήστε και σώστε τα ζώα που έχουν ανάγκη ή είναι άρρωστα.

πηγή : e-maistros.gr