Kάλεσμα στις επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο να συμμετάσχουν στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας απευθύνει μέσω του προέδρου του Παναγιώτη Τσιχριτζή το ακόλουθο κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις – μέλη του για να συμμετάσχουν στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, που θα λάβει χώρα στα τέλη Αυγούστου στο Μεσολόγγι… Δείτε εδώ την αίτηση συμμετοχής

Σε μια περίοδο που ο επιχειρηματικός κόσμος πλήττεται από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, δεν πρέπει να λυγίσουμε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, να φερθούμε έξυπνα και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που προστάζει η διεθνής αγορά, εφαρμόζοντας νέες ιδέες, δημιουργικές και πιο ανταγωνιστικές, διότι η κρίση που διέπει την ελληνική οικονομία αποτελεί σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνισμού.

Για τους παραπάνω λόγους το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώνει με το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την 3ης έκθεση Τοπικών Προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο χώρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι.

Η φετινή Έκθεση θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, αφού σ’ αυτή θα συμμετάσχουν Δήμοι, Επιμελητήρια και Επιχειρήσεις από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Ελληνορωσικό και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, καθώς και το Επιμελητήριο του Μπρίντιζι και το Ιταλικό Φόρουμ προώθησης της Οικονομίας της θάλασσας (AssonauticaItalianaEuromediterranea).Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα, και στα πλαίσια της συμμετοχής του Ελληνορωσικού και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα δοθεί η ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν ημερίδες πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης επενδύσεων και προώθησης πωλήσεων και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις (πχ συναυλίες, σεμινάρια).

Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι :
1. Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας και όχι μόνο.
2. Η εξωστρέφεια των προϊόντων σε όλη τη χώρα και σε χώρες του εξωτερικού.
3. Η τόνωση της αγοράς.
4. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
5. Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της περιφέρειας μας με στόχο την συνέργεια δράσεων και πιθανών clusters.
6. Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη επαγγελματία και ιδιώτη να γευτεί από κοντά τα προϊόντα του Νομού, να ενημερωθεί αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους, γνωρίζοντας τους ίδιους τους παραγωγούς και να αισθανθεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση φέτος θα είναι 225 € (χωρίς ΦΠΑ). Σας επισυνάπτουμε πληροφοριακά έντυπα και αίτηση συμμετοχής της έκθεσης Τοπικών Προϊόντων Νομού Αιτωλοακαρνανίας 29 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2013 ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, επικοινωνήστε με τον κ. Σωτηράκη στο 2631022129. Για όλους τους ανωτέρω λόγους αλλά και σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, κόντρα στης οικονομικές συγκυρίες της εποχής, θεωρούμε την συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων του Νομού απαραίτητη αν όχι επιβεβλημένη.