Ομόνοια Ναυπάκτου: Αυλαία με σουπερ θέαμα στην άμμο της Παλαιοπαναγιάς

Γλυκειά ανάμνηση αποτελεί το 8ο τουρνουά Beach Volley Ανδρών-Γυναικών, που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς. Μετά από ένα μαραθώνιο όμορφων αγώνων για τις 35 ομάδες ανδρών και τις 16 γυναικών κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περασμένης εβδομάδας, ήρθε η κορύφωση την Κυριακή 4 Αυγούστου με συναρπαστικούς και υψηλού επιπέδου ημιτελικούς και τελικούς.
Το τουρνουά που έκανε τα πρώτα του βήματα το καλοκαίρι του 2005 πλέον έχει ωριμάσει, αποτελεί καλοκαιρινό θεσμό για την περιοχή και πόλο έλξης τόσο για ποιοτικούς αθλητές στην άμμο όσο και για πολυπληθές φιλοθεάμον κοινό. Η αίγλη της διοργάνωσης και η δημοφιλία του αθλήματος, σε συνδυασμό με το γεγονός της σταδιακής ανέγερσης μόνιμων πλέον εγκαταστάσεων μπιτς βόλλευ από την Ομόνοια Ναυπάκτου, δημιουργεί μια δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή και ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη διοργάνωση


Η σειρά των αγώνων ξεκίνησε με ομάδες αντρών, που αποτελούνται από αθλητές που δεν ανήκουν σωματειακά σε κάποια ομάδα βόλεϊ. Οι 11 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους έδωσαν τη δική τους μάχη ώστε να μείνουν οι δύο καλύτερες, που μετά από αγώνες μπαράζ μπήκαν στο τελικό ταμπλό των 24 ομάδων.

Οι 24 ομάδες χωρισμένες σε δύο γκρουπ (ισχυρών και λιγότερο ισχυρών), ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις την Τετάρτη προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα, απόρροια του υψηλού αγωνιστικού επιπέδου των φετινών συμμετεχόντων. Στην τελική τετράδα κατάφεραν να φτάσουν οι Σύρος-Παπαδόπουλος με τους Δασκαλόπουλο-Τσούση, που αναμετρήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό. Οι πρώτοι κατάφεραν να πάρουν και τα δύο σετ οριακά, 22-20 και 21-17 αποκλείοντας από τον τελικό τους Δασκαλόπουλο-Τσούση στις λεπτομέρειες. Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ακόμα πιο αμφίρροπος. Οι Καννάς-Μακρυγιάννης πήραν το πρώτο σετ από τους Ντόντη-Γεωγακόπουλο με 21-19 αλλά οι δεύτεροι αντέδρασαν, ισοφάρισαν αρχικά τα σετ κατακτώντας το δεύτερο με 21-18 και πήραν στο τάι μπρέικ την πρόκριση για τον τελικό κερδίζοντας 15-13. Στο τάι μπρέικ κρίθηκαν και οι δύο τελικοί των ανδρών. Στον μικρό τελικό οι Δασκαλόπουλο-Τσούσης μπορεί να πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 21-12, όμως οι Καννάς-Μακρυγιάννης ανέκαμψαν γρήγορα και παίρνοντας τα δύο επόμενα με 22-20 και 15-11 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση.

Ο μεγάλος τελικός ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το άθλημα, αφού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι Σύρος-Παπαδόπουλος πήραν προβάδισμα στα σετ κατακτώντας το πρώτο με 21-19 αλλά οι Ντόντης-Γεωργακόπουλος απάντησαν με το ίδιο ακριβώς σκορ και ισοφάρισαν. Σε ένα τάι μπρέικ που κράτησε καθηλωμένες τους θεατές από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντο οι Ντόντης-Γεωργακόπουλος κατάφεραν επικρατώντας με 15-13 να πάρουν την πρώτη θέση στο τουρνουά αφήνοντας δεύτερους τους αντιπάλους τους.

Πολύ καλό επίπεδο είχε και το τουρνουά των γυναικών. Συνολικά συμμετείχαν 16 ομάδες και για πρώτη φορά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν παιχνίδια τέτοιου επιπέδου. Στα ημιτελικά οι Ξάνθη-Λιάκου πήραν εύκολη πρόκριση για τον τελικό κερδίζοντας με 21-16 και 21-13 τις Θεοδωροπούλου-Μπιρλή. Με σχετική ευκολία μπήκαν στον τελικό και ο Σαρλή-Σαρλή που νίκησαν 2-0 τις Πατακοπούλου-Δουλγεράκη (21-18 και 21-14). Στον μικρό τελικό διασταυρώθηκαν οι Θεοδωροπούλου-Μπιρλή με τις Πατακοπούλου-Δουλγεράκη, ομάδες που είχαν παίξει και στην πρώτη φάση του τουρνουά, με το σκηνικό να είναι ακριβώς το ίδιο. Οι Θεοδωροπούλου-Μπιρλή πήραν το πρώτο σετ με 21-18 αλλά οι Πατακοπούλου-Δουλγαράκη πήραν τα δύο επόμενα με 21-17 και 15-8 κατακτώντας την τρίτη θέση. Στον μεγάλο τελικό η ανωτερότητα των Λιάκου-Ξάνθη ήταν σαφής από το ξεκίνημα και κερδίζοντας τα δύο σετ με 21-15 και 21-16 πήραν την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Στις απονομές παρευρέθησαν ο Άρης Ρούμπας, εκπρόσωπος της διοίκησης της Ομόνοιας, η Πηνελόπη Ράμμου εκπροσωπώντας το γυναικείο βόλεϊ της πόλης, ο Γιώργος Μίχος εκπρόσωπος των χορηγών της διοργάνωσης, ο Γιώργος Πολυδωρόπουλος, εκπρόσωπος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. και ο Κώστας Σταυρόπουλος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, που ήταν αρωγός σε αυτή τη διοργάνωση.

Η διοίκηση της Ομόνοιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς των τουρνουά της, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα είχε την ίδια ευκολία στην όλη διοργάνωση. Συγκεκριμένα: τον κ.Μαλλέλη και τον Κωτσόβολο Ναυπάκτου, τον Δημήτρη Ιωάννου για την ηχητική κάλυψη της τελευταίας ημέρας, το Ζαχαροπλαστείο Νικολάου, το οδοντιατρείο Γιώργου Μίχου, τη εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου Enter-Net, το λογιστικό γραφείο Χριστίνας Βασιλοπούλου, το café Acktion και φυσικά το Almyra Beach Club που βοήθησε όσο κανείς τους διοργανωτές.

Ανάμεσα στους δύο μεγάλους τελικούς έγινε και η κλήρωση των δώρων για όσους είχαν πάρει λαχνούς στο πάρτυ της περασμένης Πέμπτης 1 Αυγούστου. Οι νικητές των γευμάτων για δύο άτομα στο Acktion Café είναι οι αριθμοί κουπονιού 005 και 169, ο αριθμός 050 κερδίζει ένα κινητό τηλέφωνο προσφορά της Vodafone Φούντα, ενώ ο αριθμός 143 κερδίζει ένα διήμερο στο Αγρόκτημα Πινακάδες, στο Τρίκορφο Ναυπακτίας.

Επόμενη διοργάνωση για την Ομόνοια είναι το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου με ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα τουρνουά, όπου στην άμμο αναμετρώνται ομάδες που απαρτίζονται από 3 άτομα (3×3 beach volley – υποχρεωτικά τουλάχιστον 1 κοπέλα). Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει, τόσο ηλεκτρονικά στο omonoianafpaktou@gmail.com αλλά και τηλεφωνικά στο 6972090641 (Ντίνος Τσακανίκας) αλλά και στον χώρο των εγκαταστάσεων, στο Almyra Club, στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς.