Η τρίχα τριχιά και οι αναπτυξιακές προοπτικές του καρόδρομου

«Αυτές οι οδικές παρεμβάσεις θα δώσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, για την βελτίωση της σύνδεσης της Ανατολικής με την Δυτική Ελλάδα, μέσω της ένωσης του Πλατυγιαλίου με την ΠΑΘΕ» με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σε δελτίο τύπου της περιφέρειας υποδέχθηκε την είδηση για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου – Καρπενησίου : Τμήμα Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης».

Το πως το έργο αυτό θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές στο νομό και το πως θα συνδέσει το Πλατυγιάλι με τον ΠΑΘΕ μόνο ο περιφερειαρχής μας το ξέρει… Και το λέμε αυτό γιατί το συγκεκριμένο έργο δεν είναι ένας νέος δρόμος με νέα χάραξη, αλλά βελτίωση του υπάρχοντος καρόδρομου που συνδέσει το Αγρίνιο με τον Άγιο Βλάση. Το μόνο καινούργιο που θα γίνει, δήλαδη νέος εξαρχής δρόμος θα είναι η παράκαμψη της Καμαρούλας, ένας δρόμος 7,15 χιλιομέτρων από τον κόμβο Ρουπακιάς επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων μέχρι την Καμαρούλα. Σε όλο το υλόποιπο τμήμα απλώς και μόνο θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις… Εξάλλου η ίδια η περιφέρεια στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως “η προβλεπόμενη διατομή της οδού στα πρώτα 6,5 χλμ είναι 11,00μ (πλάτος οδοστρώματος) και στο υπόλοιπο τμήμα είναι 8,00 μ (πλάτος οδοστρώματος) με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της.

Τώρα, αν ένας δρόμος 8 μέτρων θα συνδέσει το Πλατυγιάλι με τον ΠΑΘΕ, όπως λέει ο περιφερειάρχης, ε, τότε σηκώνουμε ψηλά τα χέρια…