Τεστ νεοφώτιστων

Πως παρουσιάζονται εν όψει πρωταθλήματος οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Football League.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ / sportday.gr

O Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που στον τελευταίο κύκλο παραστάσεων της Football League, στα πλέι οφ, απέδωσε το καλύτερο ποδόσφαιρο και κέρδισε την άνοδο μ” εντυπωσιακή εμφάνιση στο ακροτελεύτιο ματς (κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό). Μία καλή «μαγιά» ποδοσφαιριστών, δηλαδή, τη διαθέτει από πέρυσι. Επίσης, από τις τέσσερις ομάδες που προβιβάστηκαν στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα είναι αυτή με το μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα. Θεωρητικά, λοιπόν, ο κόσμος είναι ατού. Λέμε «θεωρητικά», αφενός γιατί ο κόσμος δεν επαρκούσε για να σώσει την ομάδα πρόπερσι, αλλά κι επειδή στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου για τα πλέι οφ οι φανατικοί Αγρινιώτες κόντεψαν να «κάψουν» τον Παναιτωλικό» μ” εκείνη την κροτίδα στον Σταμάτη Καρρά.

Από τους περσινούς προβεβλημένους παίκτες έφυγε μόνον ο Μίρνες Σίσιτς. Ομως, επανήλθε στην ομάδα ο Γιώργος Θεοδωρίδης (φωτό), ύστερα από μία σεζόν στην Κύπρο. Παίκτης με αναμφισβήτητα προσόντα, αλλά στα 33 πια. Και στα 34 ο Ηλίας Ιωάννου. Λίγο πιο μικρός -στα 32- ο Μάουρο Πόι. Εκτός από τον Ιωάννου, ο Μάκης Χάβος θα έχει άλλους δύο παίκτες που είχε πέρυσι τέτοια εποχή στη Βέροια: τον Σιρίλ Καλί και τον Αλέξανδρο Καλογέρη. Αξιόπιστος στόπερ ο πρώτος, αθόρυβος αλλά ωφέλιμος μέσος ο δεύτερος. Το… σουπερμάρκετ Αρβανιτίδης, πάντως, του έχει «βγει» του Κωστούλα. Πέρυσι είχε πάρει από το… κάτω ράφι της «βασίλισσας του Βορρά» τον Νταμιάν Μπελόν κι αποδείχτηκε λίρα εκατό. Οσο για το εξωτικό μεταγραφικό απόκτημα του τρέχοντος καλοκαιριού, τον Αργεντινό Γοδόι, νωρίς ν” αποφανθούμε τι ψάρια πιάνει…

ΕΦΤΑΨΥΧΟΣ
Επανήλθε μεν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά από την αρχή του καλοκαιριού ο Εργοτέλης έδινε την αίσθηση του εύθραυστου, εξαιτίας των οικονομικών του. Επιπλέον, δύο από τα περσινά του βασικά στελέχη, ο Μανώλης Τζανακάκης (φωτό) και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, με μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Εσχάτως το κλίμα έχει αρχίσει ν” αλλάζει. Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν τελικά και τους δύο παίκτες στην ομάδα του Ηρακλείου, ενώ στην πρόσφατη πρόβα με τον Πλατανιά ο Εργοτέλης εμφανίστηκε σαφώς ανώτερος και νίκησε 2-1. Ο δε Τζανακάκης ήταν εξαιρετικός.

«ΚΑΛΛΟΝΗ»!
Πήγε «φουλ» για… πρωταθλήτρια φιλικών! Η «ντεμπιτάν» από τη Λέσβο νίκησε 1-0 την Μπολόνια, «λευκή» ισοπαλία με την Τζένοα, ήττα από τη Λιβόρνο, νίκη στην Τουρκία επί Μανίσασπορ… Από τους ξένους που αποκτήθηκαν (δεν πήρε ούτε έναν Ελληνα) η προσθήκη του Περόνε (φωτό) ασφαλώς κι αυξάνει τη δύναμη πυρός της. Αρκεί ο Αργεντινός να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στην Τρίπολη. Από την άλλη, είναι σοβαρό μειονέκτημα για μία νεοφώτιστη ομάδα να μην παίζει στην έδρα της, τουλάχιστον στις αρχές του πρωταθλήματος.

ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ
Πραγματοποίησε τις περισσότερες μεταγραφές. Κόσμος και ντουνιάς πλάκωσε στην ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη. Από τον Τζόρβα μέχρι τον Ζουέλα. Το μεγάλο στοίχημα για τον Απόλλωνα, πάντως, αποτελεί το γκολ. Ο Μιχάλης Μανιάς, ο περσινός σκόρερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ο οποίος ωστόσο δεν έχει περάσει από εξετάσεις στη μεγάλη κατηγορία, πήγε στον Αρη. Αντ” αυτού στη Ριζούπολη ο Αντώνης Πετρόπουλος (φωτό). Πέρα από τα γλαφυρά «Πετρογκόλ», πρέπει να τον δούμε και σε διάρκεια. Βασικό, επιτέλους, σε μία ομάδα καθ” όλη τη διάρκεια τη σεζόν.