Συνωστισμός αριστερών σήμερα στα δικαστήρια…

Σχεδόν σύσσωμη βρέθηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια η δημοτική αρχή Αγρινίου. Ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ.Γρίνος αλλά και οι αντιδήμαρχοι Κατσαρή και Λαδάς παρεβρέθηκαν στην πρώτη φάση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι οι σχολικοί φύλακες του δήμου Αγρινίου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, η εκδίκαση των οποίων θα γίνει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον βέβαια της υπόθεσης είναι ότι ο δήμαρχος Αγρινίου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των σχολικών φυλάκων και μίλησε για την αναγκαιότητα να παραμείνουν στη θέση τους, ωστόσο είναι ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο υπέγραψαν τις διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων! (δείτε τις εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ ) Αν και δεν είμαστε νομικοί, ξέρουμε πως το δικαστήριο κρίνει την αξιοπιστία των μαρτυρών… Δεν βρέθηκε λοιπόν ένας δικαστής να ρωτήσει το δήμαρχο και να του πει “πως εσύ που υπέγραψες τη διαθεσιμότητά τους, ζητάς τώρα να παραμείνουν;”

Ας δούμε όμως το θέμα και αλλιώς, γιατί είναι βέβαιο πως αυτές γραμμές μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν από τη δημοτική αρχή ως άδικη και λάθος κριτική… Αν είναι έτσι τα πράγματα και η δημοτική αρχή του Αγρινίου τρέφει βαθιά φιλολαϊκά και αντιμνημονιακά αισθήματα, θα είναι λάθος να ζητήσουμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μην δώσουν χρίσμα σε όσους πάνε και ζητούν από τα δικαστήρια την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών όπως το μέτρο της διαθεσιμότητας;;;;;