Σταμάτης : Ο Σαμαράς κατέθεσε τα “διαπιστευτήριά” του στην υπερδύναμη

Την άποψη του για το ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ και το θέμα που φουντώνει τελευταία με τα σενάρια που θέλουν να οδηγείται η χώρα σε αλλαγή πρωθυπουργού σχολιάζει με άρθρο του στο parapolitika.gr ο Δημήτρης Σταμάτης.

«Δυο δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, μου έκαναν εντύπωση και θα επιχείρησω να διατυπώσω μια άποψη γύρω απο αυτά.
Το πρώτο άρθρο, είναι αυτό του κυρίου Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ.
Προαναγγέλλει ουσιαστικά την αλλαγή κυβέρνησης (?) και Πρωθυπουργού (?) στην Ελλάδα. Σε σχέση δε με την “στρογγυλεμένη” συνεντεύξη του κυρίου Δραγασάκη της προηγούμενης Κυριακής στην ίδια εφημεριδα -δείχνει-κατ´αρχήν ΑΥΤΗ την αλλαγή.

ΑΥΤΌ φαίνεται το πιο λογικό, γιατί τα θέματα τα οποία πιέζουν για λύση εκ μέρους των ΗΠΑ ,είναι πολυ πιο εύκολο να περάσουν, με μια άλλη κυβέρνηση και κυρίως πρωθυπουργο – θυμηθείτε οι παλαιότεροι – τις βάσεις “του θανάτου” όπως τότε τις ειχε χαρακτηρίσει το όλον ΠΑΣΟΚ και ο Α. Παπανδρέου, ο οποίος ομως ο ίδιος υπέγραψε την παραμονή τους….όπως και τα θέματα του Αιγαίου το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, το βλέπει ως ” θάλασσα ειρήνης ” . Της ειρήνης των Τούρκων δηλαδή, θεματα που δεν θα ηθελε να συζητήσει ή να σκεφτεί να θέσει ο κος Σαμαράς!!

Όμως… σκεφτείτε βέβαια και κυρίως πρώτιστα το θέμα των Σκοπίων. Και σκεφτείται εσείς , αν θα μπορούσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την οποία έκπτωση στο ΘΈΜΑ της ονομασίας των Σκοπίων!!
Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει όχι με τον Δενδια, δίπλα του , αλλα με δέκα Δένδιες κοντά του τις αντιδράσεις των Ελληνων -ενός ΛΑΟΥ – που πέρα απο την φοβερή λιτότητα που ζει τα τελευταία χρόνια είναι πρώτα απο όλα ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ απο τις προσβολές που έχει δεχθεί, αλλα και το αίσθημα έλλειψης ” πολιτικής Δικαιοσύνης” ,αλλα και έν μέρει ακόμα πραγματικής Δικαιοσύνης, που τον έχει κα-τα-κυ-ρί-ευ-σει, λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης, περί διαπλοκής, και της μη ούτε στο ελάχιστο αντιμετώπισης της!
Θα μπορούσε λοιπόν να αντέξει χωρίς έκρηξη αυτός ο λαός μαζί με όλα αυτά την εθνική προσβολή όπως έχει γαλουχηθεί απο όλους τους πολιτικούς -και πολυ σωστά βέβαια- επι σειρά ετών; Και κυρίως απο τον ηγέτη που σήκωσε την σημαία της επανάστασης στο ΘΈΜΑ ΑΥΤΌ; Και πολυ καλά έκανε!

Το δεύτερο άρθρο που επίσης είναι πολυ εντυπωσιακό, αλλα και έξυπνο όπως εγω τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, είναι το σχετικό με την Ελληνική αποστολή η οποία συνόδευσε τον έλληνα Πρωθυπουργό στην επισκεψη του στην Ουάσιγκτον -δημοσιεύεται στο Παρόν της Κυριακής-.
Παρατηρώ λοιπόν και ΜΕΤΆ την ανάγνωση του άρθρου-ρεπορτάζ ότι στην Αμερική συνόδευσε το Κο Σαμαρά ,το “στενό συστημά” Σαμαρα και μόνο… Γιατί μαζι με τους κκ Σταμάτη, Μπούρα και Μπαλτάκο που έμειναν για τα μετόπισθεν είναι το συστημα Σαμαρά ΑΥΤΌ. Και μόνον ΑΥΤΌ.

Δηλαδή το σύστημα που θα επιλέξει να έχει μαζί του ο Κος Σαμαράς και αρχιεπίσκοπος να γίνει – πόσο μάλλον- Προεδρος της Ε.Ε. ας πούμε τώρα που τελειώνει η θητεία του Κού Μπαρόζο για παράδειγμα.

Αρα λοιπόν ως Πρωθυπουργός ακριβώς, δεν πήγε, ΜΕΤΆ απο λίγο καιρό απέναντι στις επιθυμίες της υπερδύναμης ! Ως τι μπορεί να δέχτηκε ο κος Ομπάμα σε μια ωριαία, τετ α τετ συζητήση, με ωραία λόγια στο τέλος;
Όταν μάλιστα ο κος Σαμαρας έχει μιλήσει τελευταία για ευρωπαϊκά σύνορα και ευρήματα στο Αιγαίο και αλλού;
Θα πήγαινε τέλος, σε αυτή τη συνάντηση εάν ο ίδιος πίστευε ότι οι Αμερικάνοι χρειάζονται άλλη κυβέρνηση ή άλλο πρωθυπουργό για να προχωρήσουν άμεσα σε λύσεις γεωπολιτικών προβλημάτων της περιοχής;
Ο Αντώνης Σαμαράς ως εμπειρότατος πολιτικός μηπως δεν έχει υποψιαστεί αυτα που κάποιοι απο εμάς τους “κοινους θνητούς” υποψιάζονται διαβάζοντας τον σημερινό τύπο;
Τότε τι συνέβει; Απλά, κατέθεσε τα “διαπιστευτήρια” του γιατι ασφαλώς πάντα η συναίνεση της υπερδύναμης, είναι απαραίτητη. Πήγε δηλαδή, ως ανώτατος αξιωματούχος της ένωσης ως υπέρ-εθνικός πρωθυπουργός ως πέραν των συνόρων ηγέτης με το επιτελείο του….

Συνολικά κλείνοντας ΑΥΤΌ το άρθρο φαίνεται σύμφωνα με τη δικη μου αντίληψη ότι το φθινόπωρο, το πολύ την άνοιξη, θα ζήσουμε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.Και δεύτερον, όλον αυτό τον καιρό που ο Αντώνης Σαμαράς λέγει ότι αποκατέστησε την αξιοπιστία…εννοει όχι μόνο της χώρα , αλλα εδραιώσε και την προσωπική του».

Δημήτρης Σταμάτης , Δικηγόρος – τ.Βουλευτής