Αναστασίου : έχω εικόνα από τον Παναιτωλικό, αλλά με ενδιαφέρει η δική μας ομάδα…

Λίγο πριν την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα με τον Παναιτωλικό, ο Γιάννης Αναστασίου, δεν θέλησε να πει ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας του στην Superleague, μιλώντας για νίκες και… σκαμπανεβάσματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στο novasports:
Αρχίζει η σεζόν και το παιχνίδι με Παναιτωλικό είναι το πρώτο σας επίσημο ως πρώτος προπονητής, σε ένα ιστορικό γήπεδο. Ποια είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις σας, πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος;
-“Είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί. Το μόνο που ενδιαφέρει εμένα και το υπόλοιπο τιμ αυτή τη στιγμή, είναι η ομάδα να είναι έτοιμη και να είναι αυτή που θέλουμε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οπότε τα προσωπικά τα αφήνουμε στην άκρη και κοιτάμε την ομάδα”.

Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα σας; Πως μπαίνει σε αυτό το πρωτάθλημα; Πολλές αλλαγές, νέοι παίκτες, νέο τεχνικό επιτελείο…
-“Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στο σωστό δρόμο, βαδίζουμε εκεί που θέλουμε… Είχαμε αρκετά φιλικά θα έλεγα, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε καλύτερη εικόνα για τους παίκτες που ήρθαν από την Ακαδημία, για τα δικά μας τα παιδιά. Υπήρξαν οι προσθήκες κάποιων παικτών, ενώ τις τελευταίες ημέρες έλειψαν οι τέσσερις διεθνείς με την Εθνική Ελπίδων. Δεν έχουμε δουλέψει συνεχόμενα με όλο το γκρουπ παικτών, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια πράγματα. Αλλά αυτοί που είμαστε, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και νομίζω ότι την Κυριακή ο καθένας που θα είναι στο γήπεδο, είτε αυτοί που θα βρίσκονται στον πάγκο ή στην κερκίδα, θα βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα, για να έχει το αποτέλεσμα που χρειάζεται”.

Παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ζήσατε την ατμόσφαιρα στο “Απόστολος Νικολαΐδης στο πρόσφατο φιλικό με τη Λάτσιο, αναμένεται αρκετός κόσμος την Κυριακή… Είναι η πρώτη αγωνιστική, οι ομάδες ακόμα δεν έχουν βρει τα πατήματα τους, είναι λογικό και οι παίκτες να μην είναι απόλυτα έτοιμοι στην πρεμιέρα… Τι παιχνίδι περιμένετε απέναντι σε μια ομάδα που επέστρεψε στη Σούπερλιγκ;
-“Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο δύσκολο και το ξεκίνημα για κάθε ομάδα είναι πάντα δύσκολο. Πόσο μάλλον, για μια ομάδα που αγωνίζεται εντός έδρας και έχει την πίεση για να κερδίσει. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια πράγματα και κάποια στοιχεία που θέλουμε στο γήπεδο. Και αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, είναι ένα παιχνίδι πρεμιέρας, θα είναι ίσως λίγο “σφικτό”, ίσως με όχι καλό ρυθμό, αλλά εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον πιο γρήγορο ρυθμό, για να μπορέσουμε να έχουμε το παιχνίδι που θέλουμε”.

Έχετε διαμορφώσει εικόνα για τον Παναιτωλικό, από όσα έχετε δει από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας;
-“Ναι, έχω εικόνα από τον Παναιτωλικό. Τον έχουμε παρακολουθήσει, έχω δει αρκετές φορές παιχνίδια του στο βίντεο, έχουμε αρκετές αναφορές και εκθέσεις για την ομάδα του Παναιτωλικoύ και έχουμε συνολική εικόνα”.

Τι περιμένετε από τον αντίπαλο;
-“Βασικά περιμένω από εμάς. Χωρίς να θέλω να μειώσω τον αντίπαλο, δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο αντίπαλος. Με ενδιαφέρει η δική μας ομάδα, να κάνουμε αυτά που πρέπει και αν γίνεται αυτό, νομίζω ότι θα έχουμε θετική κατάληξη. Και αυτό γιατί νομίζω ότι εξαρτάται πιο πολύ από εμάς”.

Ο Ζέκα θα απουσιάσει την Κυριακή, ο Μπεργκ δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος… Σας προβληματίζει;
-“Κάθε παίκτης είναι σημαντικός γι’ αυτή την ομάδα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Και αυτό που έχουμε ως αρχή και ως φιλοσοφία, είναι ότι αυτή η ομάδα θα στηρίζεται πλέον στο σύνολο και όχι σε άτομα. Σίγουρα είναι σημαντικοί παίκτες για την ομάδα, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι άλλοι παίκτες που περιμένουν την ευκαιρία τους και θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο. Και μάθαμε από την αρχή της σεζόν, ότι αυτοί είμαστε, με αυτούς θα πάμε και όσοι είναι 100% έτοιμοι θα μπουν στο γήπεδο και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, για τους συμπαίκτες τους και για τον κόσμο. Για εμάς αυτό μετράει”.