Απάντηση από το δήμο Ναυπακτίας για την “αδιαφορία” προς τον Γαλατά

Σκληρή απάντηση δίνει ο δήμος Ναυπακτίας με ανακοίνωσή του στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά κ. Μπαλωμένο, που κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι αδιαφορεί για το χωριό και ανέφερε ότι ο ίδιος προσέτρεξε στον Δήμο Μεσολογγίου προκειμένου να σταλεί χορτοκοπτικό και να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού από τα χόρτα. “Προτιμά τον ρόλο του κομματάρχη, θυσιάζοντας τα συμφέροντα της Κοινότητας στον βωμό ιδιοτελών επιδιώξεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων” σημειώνει χαρκατηριστικά για τον πρόεδρο του Γαλατά η δημοτική αρχή.

Αναλυτικά :
Στα μέσα Ιουλίου δόθηκαν στον Πρόεδρο του Γαλατά κ. Μπαλωμένο 23 μεροκάματα προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού και να προβεί σε όποια άλλη εργασία έκρινε σκόπιμη για τον ευπρεπισμό της Κοινότητας Γαλατά. Έκτοτε ο Δήμος Ναυπακτίας ουδεμία ενημέρωση είχε από τον κ. Μπαλωμένο, για το αν άρκεσαν τα μεροκάματα αυτά ή αν η Κοινότητα είχε άλλες ανάγκες. Όταν, όμως, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΤΟΕΒ Γαλατά κ. Μετάνοια, ήρθε χορτοκοπτικό του Δήμου Μεσολογγίου για να βοηθήσει στον καθαρισμό αγροτικών δρόμων (πρακτικές συνήθεις άλλωστε μεταξύ όμορων Δήμων), κατά παράκληση του κ. Μπαλωμένου διατέθηκε από τον κ. Μετάνοια το χορτοκοπτικό για τον καθαρισμό κοινοτικού δρόμου.

Από κει και πέρα ο κ. Μπαλωμένος ψευδόμενος ασύστολα, χωρίς καν να ενημερώσει, ως όφειλε, τους άλλους Τοπικούς Συμβούλους και κάνοντας φτηνή μικροπολιτική, δήλωσε ότι με αίτημά του (!) ήρθε το μηχάνημα στον Γαλατά και εστράφη κατά της Δημοτικής Αρχής, η οποία τάχα δεν κάνει τίποτα για την Κοινότητα του Γαλατά!
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα της θητείας της, με πνεύμα ισοτιμίας φρόντισε την Κοινότητα του Γαλατά, όπως και τις άλλες Κοινότητες της Χάλκειας αλλά και όλης της Ναυπακτίας. Η αποκατάσταση του Κοινοτικού Ιατρείου, η λειτουργία ΚΕΠ στον Γαλατά, οι παρεμβάσεις για την εξομάλυνση της λειτουργίας του ΤΟΕΒ, η κάλυψη των προβλημάτων της καθημερινότητας, αποτελούν δείγματα γραφής και οι κάτοικοι του Γαλατά το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Το ξεχνάει όμως ο κ. Μπαλωμένος, που απεκδύεται τον ρόλο του Προέδρου και προτιμά τον ρόλο του κομματάρχη, θυσιάζοντας τα συμφέροντα της Κοινότητας στον βωμό ιδιοτελών επιδιώξεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε ότι, ανεξαρτήτως των ψευδολογιών και των άναρθρων κραυγών του κ. Μπαλωμένου, θα συνεχίσουμε την πάγια πολιτική μας: την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας με πνεύμα ευθύνης και συνέπειας.