Γιάννης Διαμαντάκος: Σημασία έχει τι κάνουμε τώρα

Ο Γιάννης Διαμαντάκος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τις επιτυχίες του Α.Ο. Αγρινίου τα τελευταία χρόνια. Από το αήττητο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΒΔΕ στην πολύ καλή πορεία για νεοφώτιστη ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής όταν και μεταμόρφωσε την ομάδα του Αγρινίου προς το καλύτερο από την 3η αγωνιστική που ανέλαβε και μετά. Όπως όμως τονίζει σε συνέντευξη του στο basket247.gr σημασία έχει το τώρα και όχι το πέρυσι.

Ποια η τελευταία εντύπωση που σας μένει από την εικόνα της ομάδας την περσινή σεζόν; Είστε ευχαριστημένος από την τελική συγκομιδή;
Η περσινή σεζόν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο , εξαρτάται από ποια οπτική γωνία θα επιχειρήσει κάνεις να την αξιολογήσει, αυτή τη στιγμή σημασία για εμάς έχει η σεζόν που έρχεται.

Με βάση την εικόνα της ομάδας θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να πετύχετε το κάτι παραπάνω την προηγούμενη χρονιά;
Δεν έχει άμεση σχέση η εικόνα της ομάδας με το τι μπορούμε να πετύχουμε, οι παράγοντες που θα επηρεάσουν -κατά κύριο λόγο- είναι η υγεία των αθλητών (να μην έχουμε τραυματισμούς), το πως θα δουλέψουμε στις προπονήσεις και η συνέχεια-συνεπεια που απαιτείται να έχουμε ως ομάδα, ακόμα και αυτό το τελευταίο όμως σχετίζεται με την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε στις προπονήσεις.

Αν υπάρχει επιτύχω-μέτρο τι τοποθετείτε πιο ψηλά; Το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ με την αήττητη πορεία ή τη περσινή πολύ καλή χρονιά της ομάδας στη Γ Εθνική με δεδομένο ότι παραλάβατε την ομάδα από την τρίτη αγωνιστική και μετά;
Η θεώρηση την οποία έχουμε είναι διαφορετική…μικρή σημασία έχει τι επιτύχαμε ή τι δεν επιτύχαμε στο παρελθόν , σημασία έχει τι μπορούμε να πετύχουμε στο μέλλον και κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε γι αυτό.

Ποιοί οι φετινοί στόχοι της ομάδας με βάση και τις αλλαγές στο ρόστερ;
Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τα ρόστερ των αντιπάλων ομάδων άλλωστε και εμείς ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να ενισχυθούμε, γενικά αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε πως η εξασφάλιση της παραμονής όσο το δυνατόν πιο σύντομα είναι αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει.

Με βάση και τις πληροφορίες που έχετε για τις άλλες ομάδες ποιες ξεχωρίζεται για την υπόθεση της ανόδου;
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε εκτιμήσεις σημασία έχει πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες στην έναρξη του πρωταθλήματος και η συνέχεια που θα καταφέρουν να έχουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Είστε από πολύ νεαρή ηλικία στην πρώτη γραμμή της προπονητικής με αρχή από το πρωτάθλημα της Ρουμανίας και τις μικρές εθνικές ομάδες της γειτονικής χώρας. Υπάρχει κάποιο όριο στις φιλοδοξίες σας;
Σημασία για τον καθένα έχει να μην μπερδεύει τη φιλοδοξία με τη ματαιοδοξία.

Κάνοντας ένα μικρό flash-back στις χώρες που δουλέψατε στο εξωτερικό θεωρείτε ότι βελτιωθήκατε πιο πολύ σαν προπονητής η σαν άνθρωπος και κυρίως μετά την μικρή διαμονή σας στην Συρία;
Δεν έχει σημασία εγώ προσωπικά τι έκανα ή τι πρόκειται να κάνω, κάθε προπονητής πρέπει να προσπαθεί να βελτιώνεται καθημερινά ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο δουλεύει , τώρα το τι είναι ο καθένας μας τόσο στον επαγγελματικό χώρο στον όποιο δραστηριοποιείται όσο και σαν ανθρώπινη υπόσταση, αξία έχει όταν το κρίνουν άλλοι.

Μια ευχή για το basket247.gr;
Θα ήθελα να ευχηθώ καλή αρχή στο basket247.gr , θέλω να πιστεύω πως θα αποτελέσει μια έγκυρη και αντικειμενική πηγή ενημέρωσης στον χώρο του μπάσκετ.

πηγή : basket247.gr