Οι επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας μπορούν [HDvideo + pics]

Ολοκληρώθηκε χθες η 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι με τη συμμετοχή 100 περίπου εκθετών. Οι χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν απο κοντά τα προϊόντα της περιοχής, ενώ πάρα πολλές τοπικές επιχειρήσεις -ιδίως από τον κλάδο παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων- είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr το τηλεοπτικό ρεπορτάζ

Η κάμερα του myagrinio.gr βρέθηκε στη έκθεση για να μιλήσει με τους παραγωγούς. Κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι δεν φτάνει μονάχα η παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων για να “ανοίξουν” οι αγορές του εξωτερικού. Χρειάζεται μια νέα νοοτροπίας συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε συνασπισμένες να πετύχουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό. Ακόμη ένα ζήτημα που μπαίνει για τις επιχείρησεις της Αιτωλοακαρνανίας είναι οι μεταφορικές υποδομές της περιοχής που αν δεν είναι ανύπαρκτες, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Το παρήγορο ωστόσο από την 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι είναι ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία αρκετές είναι οι νεοσύστατες τα τελευταία χρόνια επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, που πετυχαίνουν να καθιερωθούν στην εγχώρια και τοπική αγορά, ενώ σιγά-σιγά ξεκινούν και τις εξαγωγές στο εξωτερικό.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του δήμου Μεσολογγίου ενημερωτικές συναντήσεις των εκθετών – τοπικών επιχειρηματιών, με τους εκπροσώπους των διμερών επιμελητηρίων που συμμετέχουν σε αυτή. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο δια του Προέδρου του Χρήστου Δήμα και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δια του Αντιπροέδρου του Κώστα Μπόκα, ενημέρωσαν επιχειρηματίες και παραγωγούς για τις προϋποθέσεις προώθησης των εξαγωγών στη Ρωσία.