H ΔΗΜ.ΑΡ. για το πάρκο : Ανάγκη αναλυτικής και σαφούς ενημέρωσης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ με ανακοίνωσή της τοποθετείται αναφορικά με το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου. Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει την ανάγκη αναλυτικής και σαφούς ενημέρωσης που είναι καθήκον της δημοτικής αρχής και χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την αντιπαράθεση που δημιουργείται στην πόλη του Αγρινίου «για ένα έργο που έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ανάπλαση του Πάρκου στο Αγρίνιο δεν είναι το μόνο έργο που θα καταξιώσει τη σημερινή Δημοτική Αρχή στη συνείδηση των πολιτών έτσι ώστε να δικαιολογείται το έλλειμμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης από τη στιγμή που πριν από ένα ελάχιστο χρόνο ανακοινώθηκε η μελέτη ανάπλασης.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών προείχε όχι μόνο εξ αιτίας των αντιδράσεων δικαιολογημένων ή μη που συνόδευσαν την ανακοίνωση της μελέτης ανάπλασης, έστω και αν αυτές προερχόταν από ανήσυχες μειοψηφίες πολιτών.Διότι η αναλυτική και σαφής ενημέρωση είναι καθήκον της δημοτικής αρχής απέναντι στούς δημότες, ιδίως όταν πρόκειται με δραστηριότητες που έχουν όχι μόνο οικονομική αλλά και πολιτιστική και περιβαλλοντική επίπτωση στη φυσιογνωμία της πόλης.

Η ανάπτυξη μιας τέτοιας πολιτικής που δεν περιφρονεί αλλά φέρνει κοντά της και καθιστά συνεργάτες και υποστηρικτές τους πολίτες είναι ιδιαίτερα αναγκαία σήμερα που ο τόπος μας υποφέρει από την αυταρχική και πολλές φορές πέρα από τα όρια της νομιμότητας συμπεριφορά της κυβέρνησης.Άλλωστε η ίδια η αυτοδιοίκηση είναι θύμα αυτής της πολιτικής που καθημερινά αποδυναμώνει και υποβιβάζει τον θεσμικό ρόλο και γι αυτό είναι αδικαιολόγητη η αντιπαράθεση που δημιουργείται στην πόλη του Αγρινίου για ένα έργο που έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.

Εμείς πιστεύουμε ότι η βελτίωση της επισκεψιμότητας και της λειτουργικότητας του πάρκου στα πλαίσια μίας προσεκτικής μελέτης ανανέωσης και ανάπλασης είναι πρός το συμφέρον της πόλης και της τοπικής κοινωνίας.