Καταγγελίες για 17ωρη δουλειά στην “Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες” σε Βόνιτσα και Αστακό

Μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο για 17ωρη δουλειά και λιποθυμίες εργαζομένων από την κούραση, τα εργατικά κέντρα Λευκάδας και Αγρινίου και το κλαδικό σωματείο τροφίμων του νομού έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση συσκευαστηρίου της επιχείρησης “Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες” σε Βόνιτσα και Αστακό.

Σε ανακοίνωσή τος το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ αναφέρει:
Η επιχείρηση της Ανδρομέδας Ιχθυοκαλλιέργειες, ανήκει σε έναν μονοπωλιακό όμιλο όπου δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις όπως (JUMBO-GOODY’S-NIKAS-TSIPITA ΚΤΛ) Η επιχείρηση εκτός από τις μονάδες ψαριών που διατηρεί στα παράλια του Νομού Αιτ/νίας και συνολικά στην Δυτική Ελλάδα (Ηγουμενίτσα) έχει ακόμα εγκαταστάσεις – μεγάλες μονάδες σε ΑΛΒΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ με πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς και με σοβαρά κέρδη εκατομμύριων ευρώ. Παρόλα αυτά οι μισθοί πέσανε, η εντατικοποίηση της εργασίας αυξήθηκε, οι συνθήκες δουλειάς γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Αυτά βιώνουν οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες του νομού. Ήδη σε ΝΗΡΕΑ και ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έχουν προβεί σε πρώτες μειώσεις μισθών.

Απαιτήσαμε άμεσα να παρθούν μέτρα με νέες προσλήψεις. Απαιτήσαμε την τήρηση του 8ωρου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι ακόμα και όταν έχουν τεράστια κέρδη η στρατηγική των επιχειρηματιών είναι μία: Να μας εξαθλιώνουν, να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα, για ένα κομμάτι ψωμί ίσα, ίσα για να μπορούμε να πάμε την άλλη μέρα να δουλέψουμε για να τους βγάλουμε περισσότερα κέρδη.

Όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο του κλάδου μας, μαζί με τα ταξικά σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, τα εργατικά κέντρα Λευκάδας, Αγρινίου να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να υπερασπιστούμε την κλαδική σύμβαση και να παλέψουμε τώρα, για νέα σύμβαση που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
Να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια.
Να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών
Να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Ασφάλιση των εργαζομένων στο ΙΚΑ(και όχι στον ΟΓΑ)