Κ. Ρόκος : «Έχω πρόθεση να ασχοληθώ με τα κοινά» [HDvideo]

Ο Κωνσταντίνος Ρόκος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, μιλά στην webtv του myagrinio.gr και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr αναλυτικά τη συνέντευξη

Στη συνέντευξη ο κ. Ρόκος αναφορικά με το αν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψη της οικονομίας στον κλάδο των μηχανικών τόνισε ότι μόνο μεσοπρόθεσμα υπάρχουν τέτοια σημάδια και υπογράμμισε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, το Κτηματολόγιο και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού αποθέματος.

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις όσον αφορά θέματα υποδομής του νομού. Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη ανακοίνωση της Philip Morris για την επένδυσή της στο Αγρίνιο που έδειξε φάνηκε για άλλη μια φορά ότι η περιοχής μας είναι απομονωμένη από τα σύγχρονα μεταφορικά δίκτυα, ο κ. Ρόκος τόνισε ότι η επένδυση αυτή μπορεί να δράσει μοχλικά για τα έργα υποδομής στην περιοχή. «Τα μεγάλα έργα και η Ιόνια Οδός θα μας βγάλουν από την απομόνωση» τονίζει ο κ. Ρόκος ωστόσο προσθέτει πως «η Αιτωλοακαρνανία μετά την κατάργηση των νομαρχιών δεν έχει εκείνα τα εργαλεία για να θέσει στόχους». Η προτεραιότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, για την Αιτωλοακαρνανία θα είναι να συνδεθεί ως ενδοχώρα προς το βορά και την ανατολή, με την Ιόνια Οδό και τη σύνδεση Πλατυγιάλι – Αγρίνιο- Καρπενήσι- Λαμία. Ακόμη ο κ. Ρόκος έκανε ειδική αναφορά στην ενεργειακή απομόνωση της Αιτωλοακαρνανίας και τη έλευση του φυσικού αερίου, καθώς επίσης και τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό την οποία και χαρακτήρισε «δημοτικό έργο».

Αρκετά αιχμηρός είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ τον εγκλωβισμό των αγροτών σε επενδύσεις φωτοβολταϊκά. «Τους απεκρύβει ότι θα μεταβάλλονταν σε επιχειρηματίες, ήταν σε ομηρία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει σήμερα για κομματικά οφέλη να μην αποτυπώνεται ό,τι έγινε και απλώς κάποιος να δηλώνει ότι είμαι στο πλευρό των αγροτών». «Είναι πολύ πιο εύκολη η άγρα ψήφων από δεξαμενή στην οποία όμως δεν θέτεις τα κακώς κείμενα που έχουν γίνει» κατέληξε με νόημα.

Αναφορικά με την πολυσυζητημένη ανάπλαση του πάρκου ο κ. Ρόκος σημείωσε αρχικά ότι «η προάσπιση της νομιμότητας θα πρέπει να είναι κάτι αυτονόητο και να καταδικάζονται όσοι δεν την κάνουν». Για τον κ. Ρόκο πολλά από όσα συμβαίνουν είναι απότοκα μιας τακτικής που δεν ήθελε να γίνει η παρουσίαση του έργου. Και εξηγεί ότι πολλοί «δεν υπάρχει πλέον θέμα για να γίνει διαβούλευση, κάτι τέτοιο είναι εκτός τόπου και χρόνου, περί παρουσίασης πρόκειται». Ακόμη εκτιμά ότι η δημοτική αρχή είναι εγκλωβισμένη σε μια πάγια τακτική της που δεν βοηθά να λυθεί το ζήτημα. Ακόμη πρόσθεσε με νόημα ότι επικρατούν εμμονές που τις εκμεταλλεύονται πολιτικές σκοπιμότητες.

«Έχω πρόθεση να ασχοληθώ με τα κοινά» είναι η απάντησή του στο ερώτημα πιθανής ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση ή την κεντρική πολιτική σκηνή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η ενασχόληση με τα κοινά για τον ίδιο θα συνεχίσει να γίνεται από το μετερίζι του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. «Η αλλαγή στο μετερίζι είναι ένα πολυπαραγοντικό αποτέλεσμα» κατέληξε χαρακτηριστικά.