Αντίθετοι με την αξιολόγηση οι υπάλληλοι της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε κοινή σύσκεψη των ΔΣ των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την ευκαιρία της συνεδρίασης της επιτροπής αξιολόγησης δομών την οποία έχει ορίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στην περίπτωση της αξιολόγησης των Περιφερειών η μοναδική επιτροπή αξιολόγησης που λειτουργεί πανελλαδικά είναι αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε καμία άλλη Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει η ανάλογη διαδικασία. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η αξιολόγηση το μόνο που εξυπηρετεί είναι να προσφέρει πολιτικό άλλοθι σχέδια της Κυβέρνησης και της Τροϊκα. Η πρόταση των ΔΣ ήταν να παραιτηθούν όλα τα μέλη της επιτροπής, ωστόσο αυτό δεν έγινε καθώς οι περισσότεροι εκτίμησαν πως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία μετά τον ορισμό τους από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας καθώς επίσης πως με το πόρισμά της η επιτροπή θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της Περιφέρειας προς το συμφέρον των υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι πάντως στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη θα θέσουν εκ νέου τους προβληματισμούς με παράσταση στον Περιφερειάρχη.