Ναι, ήρθε η… καταστροφή για… το πρωτάθλημα

Εκείνο που απογοήτευσε πολλούς φίλους του Παναιτωλικού στο ματς με τον Εργοτέλη ήταν η απόδοση της ομάδας. Όμως εκείνο που πρέπει να τους απογοητεύει περισσότερο είναι η -ανεξαρτήτως απόδοσης- απώλεια (γιατί στη μπάλα χάνεις βαθμούς και με καλή απόδοση) των δυο βαθμών απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τον Παναιτωλικό.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι ωραίο γιατί και χωρίς την καλύτερη δυνατή απόδοση σου δίνονται ευκαιρίες να κερδίσεις. Με δεδομένο αυτό ο Παναιτωλικός, στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλύτερος του Εργοτέλη χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση κατάφερε να βγάλει τέσσερις φάσεις για γκολ. Αντίθετα ο Εργοτέλης στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν αυτός καλύτερος κατάφερε να βγάλει μόνο το τετ α τετ του Αναστασάκου. Από τον Παναιτωλικό έλειψαν οι λύσεις μεσοεπιθετικά, κάτι που ουσιαστικά παραδέχθηκε και ο Μάκης Χάβος στην συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι ο τραυματισμός του Πόι μας πήγε πίσω.

Πριν φέρουμε την καταστροφή από την τέταρτη αγωνιστική πρέπει να αναλογιστούμε ότι αν αυτό είναι το κακό πρόσωπο του φετεινού Παναιτωλικού, τότε τα καλύτερα έρχονται… Ας θυμηθούμε μόνο αντίστοιχα ματς στην προηγούμενη παρουσία του Παναιτωλικού στην Α Εθνική. Ο προπέρσινος Παναιτωλικός μπορεί και να είχε χάσει ένα ματς σαν το προχθεσινό με τον Εργοτέλη. Ο Απόλλων Σμύρνης άραγε που έχασε από την Καλλονή μέσα στην έδρα του τι πρέπει να κάνει δηλαδή, να παραιτηθεί από τώρα;;; Την ερχόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός έρχεται στο Αγρινίο και όσο και να το απευχόμαστε η ήττα είναι πολύ πιθανή, αλλά θα είμαστε στην 5η αγωνιστική έχοντας παίξει με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πόσους βαθμούς θα έπρεπε να είχε ο Παναιτωλικός; 8; 10; 12; Ή μήπως 15; Αν ο στόχος για κάποιους είναι το πρωτάθλημα… ναι ήρθε η… καταστροφή…

Με την επιστροφή των τραυματιών και τις προσθήκες που έγιναν στο τέλος των μεταγραφών ο Παναιτωλικός είναι βέβαιο πως θα εμφανιστεί καλύτερος, εξάλλου με τα παιχνίδια θα λύνονται τα πόδια των ποδοσφαιριστών από τη βαριά προετοιμασία που ήταν κουρεμένη κατά δυο εβδομάδες λόγω των play-off της Football League. Είναι λοιπόν στο χέρι του Χάβου και τα πόδια των ποδοσφαιριστών η μέτρια εικόνα να ανατραπεί.

φωτό : paravatos.eu