Ένας χρόνος με αναστολή στον αστυνομικό πρώην φρουρό του Μπαρμπαρούση

Δικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ο 45χρονος αστυνομικός πρώην φρουρός τους βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση. Στον αστυνομικό που είναι σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της συμμετοχής του στο επεισόδια στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου πέρυσι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος αστυνομικός συνελήφθη την περασμένη Τρίτη μετά την έφοδο της ΕΛΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, όπου βρέθηκε εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ. μια φυσιγγιοθήκη και κυνηγετικά φυσίγγια που του ανήκαν.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr οι αστυνομικοί κατέθεσαν στο δικαστήριο έκαναν την έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο όταν, ενώ είχαν βάρδια, δέχθηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος τους προέτρεψε να πάνε στα γραφεία για έρευνα γιατί είναι γεμάτα με όπλα και εκρηκτικά.