Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Με πανέμορφο γκολ του Γκάλο και άλλο ένα του Καμαρά, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ και πήρε το δεύτερο τρίποντό του στο πρωτάθλημα μετά από 4 αγωνιστικές. Τρίτη σερί εκτός έδρας ήττα για τους Γιαννιώτες, ενώ για τέταρτο ματς οι Αγρινιώτες δεν δέχονται γκολ.

Το 2-0 ήρθε στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης και από ‘κει και πέρα, όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Οι Αγρινιώτες πήραν τελικά το δεύτερο τρίποντό τους στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν στην 10η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 9 πόντους. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου κράτησαν για 4ο ματς ανέπαφη την εστία τους και δείχνουν πως όσο περνά ο καιρός, βρίσκουν το δρόμο τους.

Δύο ποιοτικές ομάδες δοκιμάστηκαν σήμερα στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και δίχως αμφιβολία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ξεκινήσει όσο καλά τελείωσε πέρσι, ενώ ο Παναιτωλικός είναι χαμηλά, όμως η βαθμολογική του συγκομιδή αδικεί τις εμφανίσεις του.Το παιχνίδι είχε από τα πρώτα κιόλας λεπτά καλό ρυθμό, με τον ΠΑΣ να είναι κάπως καλύτερος και να δημιουργεί ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 5′ ο Μπικέ γλίστρησε και ο Ίλιτς θα είχε ανοίξει το σκορ, αν δεν τον νικούσε στο τετ α τετ ο Μπρακάλι, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν επίσης με σουτ του Στρούνα (26′) και του Τσάβες (29′).

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός είχε ρόλο κομπάρσου, όμως κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα στο 32ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Γκάλο ανέλαβε να το εκτελέσει και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανίκανου να αντιδράσει Βελλίδη. Το 1-0 του Παναιτωλικού έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού τα επόμενα λεπτά ο ΠΑΣ ψαχνόταν και προσπαθούσε να συνέλθει.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν πιο χαλαροί και στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπόγιοβιτς έδωσε για τον Καμαρά και εκείνος μέσα από την περιοχή σούταρε και έγραψε το 2-0, φέρνοντας την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στο τρίποντο.Το γρήγορο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων έκοψε τα φτερά των παικτών του ΠΑΣ και όλα πλέον έμοιαζαν να παίρνουν το δρόμο τους. Η ομάδα που απείλησε περισσότερο ήταν ο Παναιτωλικός, όμως τόσο η εκτέλεση φάουλ του Μελισσά στο 60′, όσο και το σουτ του Καμαρά σε τετ α τετ με τον Βελλίδη (68′) δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στα τελευταία λεπτά, οι Γιαννιώτες έκαναν μια τελευταία προσπάθεια μπας και ξαναμπούν στο ματς, είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τσάβες στο 80’, όμως ο Κούσας κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης
Ο Γκάλο είχε συνολικά καλή εικόνα αμυντικά, όμως αυτό που τον κάνει πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης είναι το θαυμάσιο γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 1-0 έγινε κόντρα στη ροή του αγώνα και άλλαξε τα δεδομένα, ανοίγοντας το δρόμο της νίκης για τον ΠΑΣ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά (87′ Πασάς), Μελισσάς, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Πόι (69′ Σφακιανάκης), Μπίκε, Μπόγιοβιτς (90+3′ Κουτσοσπύρος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (78′ Κρητικός), Τσάβες, Βίλα (69′ Γιάκος), Τσουκαλάς (82′ Κεϊτά), Στρούνα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.

Γκολ: 32′ Γκάλο, 46′ Καμαρά
Κίτρινες: 31′ Μιχαήλ, 71′ Κολοβέτσιος