Μητροπολίτης Παύλος : «Δεν μπορεί να είμαστε έλληνες και να είμαστε ναζιστές» [video]

«Δεν μπορεί να είμαστε έλληνες και να είμαστε ναζιστές, να είμαστε έλληνες και να είμαστε απάνθρωποι, να είμαστε έλληνες και να πιστεύουμε στη βία» τόνισε ο τόνισε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κ. Παύλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ο ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνο θύματα», στο αστυνομικό μέγαρο, παρουσία αστυνομικών και μαθητών του 4ου Λυκείου Ευόσμου.

Ο κ. Παύλος επεσήμανε ότι ο ναζισμός είναι συνδεδεμένος με «μόνο με θύματα» και με «τίποτε καλό, ωραίο, αληθινό». Πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική και παγανιστική» , υποστηρίζοντας ότι «δείχνουν ποιοι είναι από μόνοι τους», όταν μιλάνε, «αισχρολογούν» και «βρίζουν», ενώ αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Π. Φύσσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τρόμαξε η ψυχρότητα, η μελέτη…».Ο κ.Παύλος υπογράμμισε ότι «κινδυνεύουμε πάνω απ’ όλα από τον ίδιο μας τον εαυτό» όταν ξεχνάμε τις «αιώνιες αλήθειες» και συνέχισε: «Φτάσαμε εδώ, γιατί πρώτοι εμείς παρασυρθήκαμε και αδειάσαμε τις καρδιές μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., των ΑΝ.ΕΛ., της ΔΗΜ.ΑΡ., στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κ.α.

πηγή : ΑΠΕ