Μόνο προς τα πάνω πρέπει να πάει

Επίτέλους! Επιτέλους ο Παναιτωλικός σκόραρε μετά από τρεις αγωνιστικές. Επίτελους νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Ο Παναιτωλικός μετά την νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα είναι στην 7η στροφή του πρωταθλήματος στην 10η θέση με 9 βαθμούς και το μέλλον του μοιάζει αρκετά ευοίωνο…

Η νίκη του Παναιτωλικού είναι σημαντική, γιατί η ομάδα του Αγρινίου για να πετύχει τους στόχους της χρειάζεται νίκες και καλές εμφανίσεις, όχι τόσο απέναντι σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, αλλά απέναντι σε λιγότερο “βαριές” φανέλες. Χρειάστηκε βέβαια και η τύχη για να έρθει η νίκη. Μετά τις άτυχες στιγμές και τα λάθη του Μπικέι η άμυνα του Παναιτωλικού άρχισε να χάνει εύκολα την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά τα καναρίνια δεν πλήρωσαν τα λάθη τους. Εκτός από τύχη χρειάστηκε και η ικανότητα. Ο Ράφαελ ήταν εκεί όταν χρειάστηκε κρατώντας το μηδέν. Και μπορεί τη προηγούμενη εβδομάδα να συζητάγαμε όλοι λίγο-πολύ την επιθετική δυστοκία του Παναιτωλικού μετά από τρεις συνεχόμενες λευκές ισοπαλίες, αλλά στην μπάλα όσο κρατάς το μηδέν πίσω μπορείς να ελπίζεις.

Και ο Παναιτωλικός ήλπιζε πως κάποιος από τους ταλαντούχους παίχτες θα κάνει το μπαμ. Και το έκανε ο Γκάλο στο 32 με το γκολ-φάουλ “φωτοβολίδα” στο παραθυράκι του Βελλίδη. Μπορεί στο ποδόσφαιρο να χρείαζεσαι τύχη, αλλά πρέπει να τη φτιάχνεις και μόνος σου, με την ικανότητά σου. Και ο 27χρονος Ροντρίγκο Γκάλο έδειξε χθες τις ικανότητές του! Αν και το δείγμα ακόμη είναι μικρό και σίγουρα θα κληθεί να δοκιμαστεί και σε πιο δύσκολες καταστάσεις, ο Βραζιλιάνος δείχνει να είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίχτης σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία που φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού τα τελευταία χρόνια. Με αστείρευτη αντοχή και με φοβερή ταχύτητα ο Γκάλο ήταν παντού χθες σε άμυνα και επίθεση. Πρόκειται για ένα φουλ μπακ που μπορεί να παίξει άνετα όλη τη πλευρά. Στο ματς με τον Ολυμπιακό “έπεσε” πάνω στο Βάϊς και τον “έσβησε” δείχνοντας τις αμυντικές του αρετές. Χθες με τα Γιάννενα ξεδίπλωσε το επιθετικό του ταλέντο. Αν μπορέσει να πάρει μερικές “ανάσες” και δεν “σκάσει” από τα συνεχόμενα 90λεπτα, η απόδοσή του μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει.

Το ίδιο και ο Παναιτωλικός! Με τέτοια απόδοση απέναντι σε τέτοιες ομάδες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αρκεί να μην επαναπαυτεί, γιατί η Superleague των 18ομάδων, ιδίως εκεί που νοιάζει τον Παναιτωλικό από την μέση της βαθμολογίας και πίσω, θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη