Γκάλο : “Ήμουνα σίγουρος ότι θα σκοράρω”

Ραντεβού με το… πρώτο του γκολ στον Παναιτωλικό είχε την Δευτέρα ο Ροντρίγκο Γκάλο. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός άνοιξε το δρόμο για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με τέρμα που σημείωσε στο 32′.Οι Αγρινιώτες κέρδισαν ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Γκάλο ανέλαβε να το εκτελέσει με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη. Ο Γκάλο μίλησε στο Onsports για τη… διαίσθηση που είχε, αναφέρθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αποκάλυψε τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, ενώ “βλέπει” πλέι όφ για τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:
-Τι σκέφτηκες όταν πήγες να εκτελέσεις το φάουλ;
«Ήμουνα απόλυτα σίγουρος, όταν πήγα κοντά στη μπάλα. Κάναμε εξάσκηση ολόκληρη την εβδομάδα. “Χτυπούσαμε” συνέχεια φάουλ. Δόξα τω Θεώ, αυτό βοήθησε! Καταφέραμε και προηγηθήκαμε με αυτό τον τρόπο».

-Ήταν δική σου απόφαση να το κάνεις;
«Όλοι μας δουλέψαμε στις στημένες φάσεις. Εκτελούσαμε φάουλ σε εκείνη τη θέση όπου σκόραρα. Και πως τα φέρνει η ζωή… Ήταν μια ευκαιρία για μένα να πετύχω το γκολ και την άρπαξα. Μου έκανε πολύ καλό το γκολ που σημείωσα».

-Έχεις ξαναβάλει γκολ με αυτόν τον τρόπο;
«Ναι. Αυτό είναι το τρίτο γκολ που πέτυχα με εκτέλεση φάουλ, όταν έπαιζα στην Πορτογαλία».

-Που κρίθηκε το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα;
«Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι αλλά στη συνέχεια ήμασταν καλύτεροι. Ευτυχώς κάναμε εμείς το πρώτο γκολ. Αυτό μας έδωσε περισσότερη σιγουριά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στην επανάληψη σκοράραμε νωρίς και βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη. Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη από την αρχή ως το τέλος και πήραμε αυτό που θέλαμε».

-Αναδείχτηκες πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης. Εσύ ποιον ξεχώρισες από το ματς;
«Κατά τη γνώμη μου όλοι μας παίξαμε πολύ καλά. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον συγκεκριμένα. Θέλαμε τη νίκη και την πήραμε. Δεν μας απασχολούσε κάτι άλλο».

-Είσαι αμυντικός αλλά έχεις… τάσεις να βγαίνεις μπροστά. Είναι κάτι που θες ή το ζητάει ο προπονητής σου;
«Μου αρέσει πολύ να βγαίνω από την άμυνα και να φτάνω μέχρι τη μεσαία γραμμή. Αλλά η αγαπημένη μου θέση είναι στα δεξιά της άμυνας».

-Αγωνιζόσουν χρόνια στην Πορτογαλία. Πως βλέπεις τα πράγματα εδώ;
«Στη Πορτογαλία το ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο. Στο λίγο διάστημα που είμαι στην Ελλάδα όμως έχω καταλάβει πως το πρωτάθλημα έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες».

-Θες να μείνεις στην ομάδα και στην Ελλάδα;
«Αυτή τη στιγμή το μοναδικό που σκέφτομαι είναι να κάνω μια καλή σεζόν στην Ελλάδα και να βοηθήσω τον Παναιτωλικό να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ακόμα έχω συμβόλαιο με την Μπράγκα και δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου».

-Τι μπορεί να κάνει φέτος ο Παναιτωλικός;
«Σίγουρα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Θεωρώ πως ο Παναιτωλικός μπορεί να μπει στα πλέι όφ και γιατί όχι να πάρει και ένα εισιτήριο για την Ευρώπη; Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και έχει μια ομοιογένεια στο παιχνίδι της».

-Ξεχωρίζεις κάποια ομάδα από τη Super League;
«Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Ξεχωρίζει όμως ο ΠΑΟΚ που έχει καλούς παίκτες και μετά ο Ολυμπιακός».

-Πως είναι η ζωή σου στην Ελλάδα και η διαμονή σου στο Αγρίνιο;
«Το Αγρίνιο είναι μια ήσυχη πόλη. Είμαι χαρούμενος εδώ. Οι οπαδοί της ομάδας είναι πολύ φιλικοί και αγαπάνε πολύ τον Παναιτωλικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμάς τους παίκτες. Από εκεί και πέρα έχω άριστες σχέσεις με τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο και εύχομαι αυτό το καλό κλίμα να διατηρηθεί μέχρι τέλους».