Ο Μπαμπινιώτης σε ρόλο πραιτωριανού του Αρβανιτόπουλου

Μείζον νομικό θέμα ανακύπτει έπειτα από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για τον επικεφαλής των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, Γιώργο Μπαμπινιώτη. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ο πρώην υπουργός Παιδείας απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών να ενημερώσει τους καθηγητές του Αρσακείου στο Ψυχικό, για την επικείμενη απεργία η οποία έχει προκηρυχθεί για την προσεχή Τρίτη, 15 Οκτωβρίου.

«Ο κ. Μπαμπινιώτης υπερβαίνοντας κάθε όριο, καταστρατήγησε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του συνδικαλίζεσθαι και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και παραβίασε τον Ν.1264/82 και σειρά εγκυκλίων οδηγιών του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύοντας την είσοδο στον Αντιπρόεδρο Ν. Παΐζη και στον Γ.Γ. του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, Χ. Σαρρή οι οποίοι μετέβησαν στο Αρσάκειο Ψυχικού, ώστε να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την απεργία. Η προκλητική αυτή απαγόρευση επεβλήθη παρά το γεγονός ότι η ΟΙΕΛΕ είχε από χθες ενημερώσει τη διοίκηση του σχολείου για την επίσκεψη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, η οποία κατηγορεί ευθέως τον Γιώργο Μπαμπινιώτη δεν θέλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αλλά για να τρομοκρατηθούν οι εκπαιδευτικοί των Αρσάκειων σχολείων και εμποδιστεί η ενημέρωση και συμμετοχή τους στην απεργία της Τρίτης.

«Η ενέργεια αυτή, που παραπέμπει σε εποχές ολοκληρωτισμού, αποδεικνύει ότι ο Γ. Μπαμπινιώτης, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τη διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συγγράφει μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην 177χρονη ιστορία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Στην προγραμματισμένη απεργία θα συμμετέχουν, έπειτα από σχετική απόφαση των γενικών συνελεύσεων, καθηγητές μερικών εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Αθήνας, όπως του Κολλεγίου Αθηνών, του Αμερικανικού Kολλεγίου Αγίας Παρασκευής, της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής κ.α. τα οποία την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ θα συναντηθεί με εκπροσώπους κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Μεταξύ των αιτημάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σύμφωνα με ανακοίνωσή τους είναι:
1. Η άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, με την οποία επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων και την εφαρμογή της οποίας έχει ήδη αναστείλει προσωρινά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

2. Η άμεση απόσυρση των εγκυκλίων του υπουργείου Παιδείας για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ολοήμερων ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και για την αύξηση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ώστε να αποτραπεί η μέσω της απλήρωτης εργασίας μεγιστοποίηση κατά 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως των κερδών των σχολαρχών και οι απολύσεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

3. Η ενίσχυση της κρατικής εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η ανοχή και κάποιες φορές ακόμη και η συνέργεια των εποπτικών αρχών της πολιτείας στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν γιγαντώσει την παρανομία (πλαστοί τίτλοι σπουδών, παραχαραγμένα ωρολόγια προγράμματα, αλλοίωση βαθμολογιών, αδήλωτη εργασία).

4. Η υπογραφή νέων Συλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας για τους χώρους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

πηγή : koutipandoras.gr